Magyarország kúl

Szállj ki és szaladj!

Fuss, jó munkásember! Fuss!

Arra emlékszünk, hogy életmód tanácsadás már a Kádár-korszakban is létezett, de azt is tudjuk, hogy egészen más elvek mentén kaptuk a tippeket. Az egészségünket a fasírozottas zsemle szolgálta, az idegeinket a gyümölcsöknek kellett volna nyugtatni, de mindannyian tudjuk, hogy az egészséges étkezés nem elég a jó alakhoz és a kiegyensúlyozott életvitelhez.

Egy magára bármit is adó honpolgár naponta 10 percet fut – legalábbis a retro plakát szerint. A korabeli hirdetmény arra buzdít, hogy a legjobb, ha kipattanunk a Ladából, Zsiguliból, Wartburgból, és futunk 10 percet. Arról már nem szól a fáma, hogy a körúton, vagy bárhol az út szélén lefékezve miként kellett volna kivitelezni a mozgást, de minden bizonnyal ez volt az adrenalinfüggők kedvenc sportja. A legtöbben vélhetően így is, úgy is teljesítettük a napi 10 perces futást, amit a busz, villamos és troli után loholva sprint tempóban kiviteleztünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top