Magyarország kúl

Közösségi tervezéssel újulnak meg Óbuda parkjai

Két park is megújul a főváros III. kerületében, de nem akárhogy: a lakosok is beleszólhatnak, miként valósuljon meg a felújítás. Közösségi tervezésnek hívják a módszert.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata 470 millió forintos támogatást kap, amelyet parkfejlesztésre fordíthat; a III. kerület a forrásból két zöldterületet újít meg, írja a Turizmus Online. 240 millió forintból megújul a Szépvölgyi úti park, 230 millió forintból pedig 1848-as emlék- és pihenőpark létesül a Lékai bíboros téren.

A Szépvölgyi úti park a Google térképen

A Szépvölgyi útnál (a HÉV-megálló és a Lajos utca közötti parkban) átépítik a agburkolatokat, megújítják a zöldfelületet, parkolóhelyeket, kerékpártárolókat alakítanak ki, valamint a beomlott légópince problémája is megoldódhat.

A Lékai bíboros téren olyan 1848-as emlék- és pihenőpark valósul meg, amely méltó módon emlékezik meg a forradalomról. Elhelyezik itt Czetz János honvédtábornok szobrát is.

Bús Balázs III. kerületi polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat egyedülálló módon közösségi tervezéssel valósítja meg a fejlesztéseket, ami ugyan hosszabb időt vesz igénybe, de az itt élők bevonásával a helybeliek támogatását valóban élvező fejlesztések valósulhatnak meg. Az önkormányzat 2020-ig tervezett fejlesztéseit a Hadrianus-program tartalmazza, amelynek keretében minden fejlesztést közösségi tervezéssel valósítanak meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top