Magyarország kúl

Koncertet rendeznek Fábián Juli emlékére

Fábián Juli emlékére rendeznek koncertet május 6-án a Budapest Parkban. A tavaly decemberben tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő előtt egykori zenésztársai és barátai róják le tiszteletüket.

A koncert programja Fábián Juli életpályáját követi végig azokon a dalokon keresztül, amelyeket írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel és a legszorosabb baráti viszonyt ápolta – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tervezett program szerint először a Gyárfás István Trió és vendégei lépnek színpadra, közreműködik Berki Tamás és Molnár Enikő. Ezt követően a Delov Jávor és Dj QCee által vezetett Random Trip játszik MC Kemonnal, Wolfie-val, Vitáris Ivánnal, Judie Jay-jel, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval kiegészülve.

A koncert kiemelt blokkja lesz utolsó és legsikeresebb formációja, a héttagú Fábián Juli & Zoohacker zenekar fellépése, ahol az énekesnő legkedvesebb pályatársai idézik fel legsikeresebb dalaikat. Közreműködők Bata István, Delov Jávor, Gábor Andor, Zoohacker (Palásti Kovács Zoltán), Premecz Mátyás, Udvarhelyi Gábor, vendégszólista Palya Bea, Sena Dagadu, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill, Jónás Vera, Mező Misi, Carl Avory, Big John Whitfield és Johnny K. Palmer, hangszeres szólista Jász András (fuvola) és Subicz Gábor (trombita).

Az emlékkoncert bevételét jótékony célra fordítják a szervezők, a jegyek eladásából befolyó pénz az újonnan létrehozott Fábián JuliAlapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni.

Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top