Magyarország kúl

Miért van ballonkabátos szatír ebben a retró reklámban?

Mintha egy fura divatbemutatón lennénk, amin nagyapi is fellép! Így reklámozták magukat a bankok a ’70-es években!

Nem kell látványos helyszín, sem rengeteg szereplő, ha van egy jó és izgalmas történet, akár egy lengőajtónál is játszódhat egy reklám, mert le fogja kötni a nézőt. Ezt az ideológiát tették magukévá a ’70-es években a bankszektorban tevékenykedő marketingesek is, amikor megalkották ezt a reklámot.

Vajon mi lehet a ballonkabát alatt?

Egyetlen lengőajtó és rengeteg ember – ez volt a koncepció, a reklámot pedig tényleg végignéztük. Persze, az is lehet, hogy azért, mert a moziban a filmek előtt sokszor adták, és nem volt más lehetőségünk.

Szegény bácsi elég tanácstalan

Szerény keresetű csini irodistákat, aktatáskás-öltönyös üzletembereket, gazdag, állattetemet a nyakában viselő nagynéniket, ifjú házasokat mózes kosárral, Lenke nénihez hasonló nyugdíjasokat, ballonkabátos szatírokat, cuki papókákat, okos, a jövőjükre gondoló gyerekeket és trappert hordó kamaszokat – mindenkit nyitott ajtókkal várt a bank a retró reklám szerit.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top