Magyarország kúl

Megnyílt a Vörösmarty téren a Budapesti Tavaszi Vásár

Április 22-éig vásári forgataggal és hetente más-más tematikus gasztronómiai kínálattal várja az ínyenceket a Budapesti Tavaszi Fesztivál társrendezvénye.

Lacikonyha a Vörösmarty téren (MTI-Fotó: Balogh Zoltán)

Sokéves tapasztalat, hogy a tavaszi és az adventi vásár a turisták és a családok egyik kiemelten kedvelt célpontja. A Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a vele egy időben rendezett, a húsvét ünnepkör köré szervezett Budapesti Tavaszi Vásár egymást erősítve teszi még vonzóbbá Budapestet – írja az MTI.

Hétvégenként az ünnepkörhöz kötődő foglalkozásokra is várják a családokat: a március 31-i hétvégén ki lehet próbálni a művészi tojásfestést, a tojáspatkolást és a csipkézést. Szerdánként 14-16 óra között ingyenes vásári delikateszkóstolóval vár mindenkit a vásár kávézója. A program részeként minden szerdán két vendéget hívnak meg, akik – a heti tematikához kapcsolódva – mutatják be termékeiket.

A minőség záloga, hogy már hagyományosan független szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen. A zsűrizett kéz- és iparművészek több mint húszféle tradicionális mesterség képviselői.

A tradicionális és az újra gondolt tárgyak mellett, helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek is kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

Nagypénteken böjti aszalt szilvával, csorbával, szabolcsi böjti töltött káposztával készülnek, húsvét hetében pedig hagyományos faszénen sült bárány, nyúlpaprikás, sós kalács és sonka is szerepel a vendéglátók kínálatában.

Március 23-án megnyílt a vásár (MTI-Fotó: Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top