Magyarország kúl

Ezt vehettük a lottónyereményből 1965-ben!

Szalagos magnó, Alföldi porcelán, utazás Bulgáriába – te mit vettél volna 53 éve 54 ezer forintból?

A „majdnem” érzését mindenki ismeri, ami néha örömteljes, néha szomorú, máskor bosszantó, bizonyos esetekben pedig teljesen lényegtelen. Ezeket a történeteket senki nem őrzi meg az utókornak, mert a beteljesedés előtt meghiúsul maga a sztori: majdnem elértük a buszt, majdnem elestünk, majdnem ötösünk lett a lottón.

Sorsolás, izgalom! Forrás: Fortepan

53 éve a „majdnem” nem is fizetett rosszul: 1968-ban a lottón egy négyes találattal egész szép kis összeget, 54 ezer forintot lehetett leakasztani. A szocializmus akkori éveiben a havi átlagfizetés a KSH adatai alapján 1928 Ft volt, de tegyük hozzá, hogy aki 1000 forint körül kapott fizetést, már jól keresőnek számított.

Jókedvű kartársnő a bal oldalon!
Forrás: Fortepan

Tehát, ha 54 ezer forint ütötte a markunkat, 7 ezerért vehettünk szalagos magnót, tonnányi nyugati farmert, harisnyát, sőt még a takarékbetétkönyvbe is jutott, meg persze a házat is kipofozhattuk belőle. Te mire költötted volna ezt az összeget 1965-ben?

Te mit vennél, ha megnyernéd?
Forrás: Fortepan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top