Magyarország kúl

Tudod, hogy mire használták ezt felmenőink?

Hetente minimum egyszer biztos, hogy előkerült ez a használati tárgy ükanyáink konyhájában. Mit gondolsz, mire használták?

Réges-régen, a tekerős habverő, a kotyogós és a linóleum, vagyis jóval a szocializmus előtti időkben a konyha veszélyes helynek számított. Elég csak egy pillantást vetnünk erre a félelmetes kinézetű retró húsklopfolóra, és máris kiver a hideg verejték. A későbbi Kádár-korszak csodálatos dizájnját és formatervezését mellőző konyhai eszköz mondhatni húsba vágóan funkcionális volt.

Vélhetően inkább szétmarcangolta a sütésre váró húst, mintsem szépen kilapította, így az akkori háziasszonyoknak fokozottan nehezített pályán kellett mozogniuk. Sokszor bele sem gondolunk, mennyivel könnyebb dolgunk van, mint felmenőinknek, akiknek még azért is meg kellett dolgozni, hogy a sparheltben feléledjen a tűz, és megfőzhessék a paprikás krumplit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése