Magyarország kúl

Retró dizájn – Ilyen kanapékról tévéztünk anno

Hányan néztétek ilyen kanapéról a Szeszélyes évszakokat anno? A dizájnosnak számító műbőr kanapé és a hozzá illő fotelek sok lakás nappalijában ott álltak.

A szocializmus meghatározó színében pompázó kanapé és a hozzá tartozó fotelek sokunk otthonában helyet kaptak régen. A Kádár-korszakban nyitottak voltunk az újító lakberendezési stílusokra, így a modernnek számító formavilág, az elmaradhatatlan műbőr és az élénk színek a legtöbb lakásban uralták a teret. Ilyen kanapékról csodáltuk Udo Brinkmannt, a Fekete-erdei Klinika jóképű orvosát, de ezekre ültettük le a vendégeinket is, hogy ne csak kényelembe helyezzék magukat, de ámulatba is essenek eme remekművek láttán.

Ugyan strapabíró volt ez a színes ülőgarnitúra, mégis úgy vigyáztunk rá, mint a hímes tojásra. Rendszerint leterítettük egy bolyhos pléddel, ami mindig lecsúszott róla, de az idő vasfoga így is kikezdte: a varrások előbb-utóbb megadták magukat, szétnyíltak, és a műbőr alól előtüremkedett a sárga szivacstöltet, de ha nagyon óvták, máig bírják. Ti is ezekről a retró bútordarabokról élveztétek a képcsöves tévé villódzását?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top