Magyarország kúl

A legfinomabb pogácsákhoz ez is kellett régen

Nagyanyáink idejében ilyen konyhai eszköznek köszönhettük a legfinomabb pogácsákat és szendvicseket. Felismered, mi van a képen?

Nagymama konyhájában sok olyan dolog volt, amire gyerekként kerek szemekkel rácsodálkoztunk. A szép fényes rézmozsár, a tekerős mákdaráló, a kis derelyevágó, a virágos paraszttálak mind helyet kaptak abban a konyhában, ahol mi is sűrűn megfordultunk. A legtöbb használati eszközhöz hasonlóan a konyhai felszerelések is időtálló, masszív darabok voltak, így több évtizedig dolgoztak nagyi szorgos kezei alá.

Ez a régi reszelő is ilyen, nemcsak sajtot lehetett reszelni rajta a sajtos pogácsába, hanem a süteményekbe citromhéjat vagy az ételekbe szerecsendiót is. A fafogantyújának köszönhetően könnyű volt használni, és ha már nem kellett, csak elmostuk, és felakasztottuk a falra, az alumínium tésztaszűrő mellé. Emlékszel erre a retró darabra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top