Magyarország kúl

Te is telefonáltál így gyerekkorodban?

Az okostelefonok előtt a tejfölös poharak is kellettek egy-egy beszélgetéshez, ha ki akartuk tárgyalni egymással az Esti mesében látottakat.

A madzaggal összekötött 2 üres tejfölös pohár gyerekkorunk egyik csodája volt. Először hitetlenkedve néztük, ahogy oviban a két műanyagpoharat összekötve diskurzust folytattak egymással társaink, aztán amikor mi is megtapasztaltuk a hang terjedésének e módját, egyik ámulatból estünk a másikba.

Halló![sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Akkoriban nem kellettek okostelefonok és más, méregdrága játékok ahhoz, hogy jól szórakozzunk, ráadásul még a telefonszámla miatt sem kellett aggódnunk, ha tejfölös dobozba mondtuk a közlendőnket. Tegyük hozzá, a legtöbbünknek akkoriban még nem is volt vezetékes telefonja. Nem egyszer bonyolítottunk le extra távoli beszélgetéseket is, amikor a ház egyik végéből a másikba küldtük szöveges hangüzeneteinket egymásnak ezen a retró vonalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top