Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Jó hír: júniustól bringával is metrózhatunk

Sajnos, egyelőre csak hétvégenként és kizárólag a 4-es vonalon.

Júniustól várhatóan kerékpárt is lehet szállítani a 4-es metró szerelvényein. Az egyik kocsi végében lesz kijelölve a hely a bringások számára – írja az Index Kerékagy blogja.
 
A blog értesüléseit Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is megerősítette. Mint mondta, egyelőre tesztüzemről van szó, ezért az első időkben valószínűleg csak hétvégenként vehetik igénybe a kerekesek az új szolgáltatást.

Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

Sajnos, mivel a kerékpárt nem lehet mozgólépcsőn szállítani, a bringások csak a liftekkel felszerelt 4-es vonalon járó kocsikra vihetik fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy a felújítás után a 3-as metrón is elérhetővé teszik-e majd a szolgáltatást.
 
Jelenleg a 4-es metrón kívül a HÉV-eken, a HÉV-pótló autóbuszokon, a 60-as villamoson (a fogaskerekű vasúton), a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 56A, 59-es 59A, 59B és a 61-es villamoson, valamint a dunai D11-es, D12-es és D14-es hajójáratokon lehet kerékpárt szállítani.
 
A BKK járatain egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet bringát szállítani. A bérlet 540 forintba kerül.

Címlap

top