Magyarország kúl

Erre a 9 rejtett budapesti helyre küldi az amcsikat a CNN

Nem a Halászbástyára és gulyást enni küldi legutóbbi, Budapestről szóló cikkében a CNN honlapja a magyar fővárosba utazó amerikaiakat. Mit tartanak rejtett kincsnek a magyar fővárosban a befolyásos hírtévénél?

Korabeli jelmezben, római kori történeteket eljátszva tartanak tárlatvezetést a római kori fürdőkultúráról az Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkban a Múzeumok éjszakáján 2016. június 25-én este (MTI Fotó: Kallos Bea)

A CNN részletes cikkben ajánl budapesti helyeket a külföldi látogatóknak, méghozzá olyanokat, amelyek nem kifejezetten turistamágnesek. Kilenc rejtett helyet sorol fel a szerző, köztük sok olyat, amelyet mi, helyben élők evidenciának tartunk, és valóban nem sok angol legénybúcsút vagy japán turistacsoportot láthatunk ott. De van olyan is, például a Flippermúzeum vagy a szecessziós kincs Róth Miksa Emlékház, amelyet még hazánkfiai közül sem biztos, hogy mindenki látott.

Íme a lista:

  1. Aquincum
  2. Flippermúzeum
  3. Lechner Ödön szecessziós épületei
  4. Római-part
  5. Feneketlen-tó
  6. Róth Miksa Emlékház
  7. Király fürdő
  8. A budai hegyvidék
  9. A Kerepesi úti temető

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top