Magyarország kúl

Sünóvodában készítik fel a télre az árván maradt süniket Kőszegen

Amint elég erősek, visszaengedik őket a természetbe.

„Sünóvodában” készítik fel a téli hidegre az árván maradt süniket a madárvédők Kőszegen, a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban – írja a Bors.

A lap szerint a sünök ősszel nagyon aktívak, mert ilyenkor készítik fel szervezetüket a télre. Állandóan élelem után kutatnak, a nagy rohangálásban azonban nagyon gyakran kerülnek veszélybe, így minden évben rengeteg süni marad árván.

Minden évben érkeznek hozzánk elárvult sünök, de az idén szokatlanul nagyszámú, tizennégy kis sün került a mentőközpontunkba

– nyilatkozta a lapnak Erdő-Tóth Zsófia madárgondozó.

A madárvédők elmondása szerint a céljuk az, hogy a felerősödött állatokat végül visszaengedjék a természetbe, hogy ott teleljenek át, ezért csak etetéskor mennek a sünik közelébe, nehogy azok hozzászokjanak az emberhez.

A kicsiket eleinte tejjel etették, most azonban már áttértek a macskatápra. A hírek szerint már elég erősek, ezért hamarosan visszaengedik őket a közeli erdőkbe.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top