nlc.hu
Meghitt percek

Karácsonyfa köldökzsinórral

Köldökzsinórt, emberi hajat is rak a karácsonyfára a négy gyermekét elvesztő asszony

A nő többször elvetélt, egy gyereke halva született. Azt szeretné, ha az ő szellemük is valamilyen módon velük lenne karácsonykor.

Három vetélés és egy halva születés után bizarr „díszekkel” ékesítette idei karácsonyfáját egy nő: meg nem született gyerekeinek ruháit, halva született csecsemőjének haját és köldökzsinórját aggatta a fára.

Borzalmas karácsonyfák

(Fotó: unsplash)

A 30 éves brit nő, Sara Hamilton az elmúlt négy évben rengeteg tragédiát élt át, jelenleg teljes munkaidőben gondoskodik egyetlen gyerekéről, a kétéves Oscarról, akinek számos születési rendellenessége van, és képtelen még felállni is. 2016-ban született egy másik gyermeke is, Caleb, aki már halottan jött a világra.

Kevesebb mint két évvel később, 2017 augusztusában a 14. héten elvetélt, 2018-ban pedig ismét megtörtént a tragédia a 10. héten. Múlt hónapban terhességének 9. hetében történt meg az újabb veszteség. Mindezek után talán nincs sok csodálkozni való azon, hogy ő és férje, Reece Hamilton elvesztett gyerekeik hajával, a terhességi felvételek képeivel, a babáknak szánt ruhákkal, és köldökzsinórral (bár ez azért elég bizarr) díszítették az idei karácsonyfát.

Szerettük volna angyalainkat is bevonni a karácsonyunkba, és arra gondoltunk, mi lenne, ha felhasználnánk díszítésnek az emlékdobozunkban lévő dolgokat” – mondja az asszony.

A párnak van egy kétéves gyereke is, akit jelenleg is mesterségesen lélegeztetnek, agyi bénultsága, bélelégtelensége és epilepsziája van. Mivel összesen 17 hónapot töltöttek kórházban, ez lesz az első karácsony, amikor az egész család otthon ünnepel.

Bár a nő tisztában van vele, hogy különleges karácsonyfájuk sokaknál kiverheti a biztosítékot, a hagyományt jövőre is követni fogják.

(Képek a fáról)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top