nlc.hu
Meghitt percek

Járai Mátéék karácsonya

Járai Máté: „A Kíra mániája, hogy a fa hátulját is fel kell díszíteni” – 23 éve gyűjtögeti a házaspár a legkülönbözőbb kézműves díszeket

Mostanában már inkább élményt ajándékoz egymásnak Járai Máté és Járai Kíra.

Járai Máté és felesége, Járai Kíra életében a legfontosabb hagyomány a kettesben töltött karácsony. A házaspár 23 éve gyűjtögeti a legkülönbözőbb kézműves díszeket, amelyek mindig felkerülnek a fára. A színész, műsorvezető szerint a karácsony csak odahaza működik. „Próbálkoztunk már azzal, hogy elutaztunk, és ott is volt karácsonyfánk, meg mindenféle, de valahogy nem tudott ugyanaz lenni. Az otthon melege nagyon hozzátartozik a karácsonyhoz” – vallotta be a Fókuszban.

Járaiék

A Járai házaspár rajong a kézzel készített díszekért (Fotó: Sajtóklub)

Járaiék nem szokták jóval előbb feldíszíteni a lakást, és mert akkor túl hamar elillan számukra az ünnepi hangulat. „Akkor nagyon hamar elmúlik a varázs, pont addigra, mire itt az ünnep. (…) Körberakjuk fényfüzérekkel, lampionokkal, karácsonyi cuccokkal a lakást, tehát mi is megtébolyodunk valamennyire. (…) Nagyjából Vízkeresztkor le szoktuk szedni a fát, és addig már pont úgy vagyok a fával, hogy már olyan, mintha mindig is itt lett volna” – mesélte Járai Máté, akit néha kiakaszt felesége fadíszítési technikája. „A Kíra mániája, hogy a fa hátulját is fel kell díszíteni. Nem ám csak a frontot! Ami tök igaz, de hát hátul senki sem látja, senki sem foglalkozik vele” – mondta el a Survivorben is bizonyító színész, műsorvezető, aki a kedvenc díszeiket is megmutatta a Fókusz kamerájának.

„Csomó olyan díszünk van, amit a kapcsolatunk elején vettünk még, és azóta is megvan. (…) Minden olyan törekvés, hogy idén ilyen színű lesz a fa, olyan színű, azt mindig bukjuk. Mert mindig elkezdünk rá felpakolni mindenfélét, és mi azt a típusú fát szeretjük, ami igazán zsúfolt, az a nagymama kertjében lévő. (…) Rengeteg kézzel készített díszünk van, és minden évben veszünk hozzá olyat, ami újdonság, tehát minden évben kerül fel valami új” – mesélte Járai Máté, aki az ajándékozási szokásaikról is beszélt. „Mostanában már inkább élményt szeretünk venni a másiknak, nem pedig tárgyat. Azt nagyjából már év közben megvesszük, amire nagy szükségünk van, vagy amire vágyakozunk. (…) Nagyon sokszor azt érzem, hogy nem anyagi kérdés ez a karácsony sok szempontból. (…) A lényege ennek az ünnepnek a meghittség, s nem pedig az ajándékvásárlásról kellene szólnia” – jegyezte meg.

Ami pedig a Járai házaspár karácsonyi menüjét illeti, nem viszik túlzásba. „Van egy elképesztő finom panír, amit szoktunk csinálni, a Kíra csinálja abszolút alternatív lisztekből és fűszerekkel. Az tulajdonképpen annyira jó, hogy bármikor esszük, az ünnepi. Szerintem idén is ezt fogjuk enni, valami kis salátát hozzá és nyilván valami kis süti is lesz. De pont annyi, hogy azért ne a fülünkön jöjjön ki a végén. Nem vagyunk mi ilyen túlzásba vivősök, de nagyon mélyen és nagyon-nagy szeretettel tudjuk megülni ezt az ünnepet” – mondta Járai Máté.

Így készülnek a sztárok a karácsonyra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top