nlc.hu
Meghitt percek

Ezeket ne tedd karácsonykor

Ezért a világ legrosszabb ötlete a karácsonyi lánykérés

Van néhány íratlan szabály, amit érdemes betartani ahhoz, hogy a lehető legjobban teljen a karácsony.

Oké, az olyan alapdolgokat, mint hogy ne mondd meg a gyerekeknek, hogy valójában nem a Mikulás/Jézuska/angyalkák hozzák az ajándékokat, vagy hogy ne adj tovább olyasmit, amiből rögtön lejön, hogy te is csak úgy kaptad (helló, évek óta a családban körbejáró bonbonos dobozok!) nyilván nem kell elmondanunk. De van néhány extra pontja a képzeletbeli tiltólistának, amiket jobb, ha elkerülsz karácsonykor. Mert te sem akarod, hogy mostantól Grincsnek hívjanak a hátad mögött…

A boldogító igen?

Lehet, hogy a világ legromantikusabb ötletének tűnik a karácsonyi lánykérés, de most szólunk, hogy nagyon nem az. A szülinapi és hasonló ünnepekhez kötött eljegyzés egyrészt fantáziátlan, másrészt, ha semmi más ajándékkal nem készülsz (és nyilván úgy vagy vele, hogy „Most vettem egy tök drága eljegyzési gyűrűt, miért is készülnék?!”), akkor megúszósnak hat. Sokkal nagyobb hatást érhetsz el, ha egy random kedden ereszkedsz le féltérdre a szerelmed elé, arról nem is beszélve, hogy ezáltal lesz egy olyan közös ünnepetek, ami csak és kizárólag a tiétek.

Karácsonyi eljegyzés

Fotó: AleksandarGeorgiev/Getty Images

Hasonlóan a karácsonyi esküvő sem a legjobb választás. Mert bár a téli lagzi varázslatos tud lenni a havas csodavilágban, tényleg elrángatnád a rokonokat és a barátaidat a karácsonyfa alatti meghittségből?! (Meg hát valljuk be: ha a havazásra játszol, jobban jársz egy későbbi téli hónapra időzített esküvővel, hiszen már évek óta nem volt fehér karácsonyunk…)

Eggyel több szülinapos

Valljuk be, nem tehet arról senki, ha véletlenül karácsony környékén – vagy még inkább – pont az ünnep napjai egyikén születik. De ha még egy apró ünnepeltről van szó, akkor lehet, hogy érdemes lenne egy picit korábban ünnepelni a gyerek szülinapját, hogy a kis Jézus születése alkalmából ő is kaphasson karácsonyi ajándékokat is. Felnőttként pedig, ha hatalmas bulival emlékeznél meg arról, hogy ismét eltelt egy év, és összecsődítenéd a barátaidat, akkor is próbálj meg figyelni arra, hogy ne közvetlenül szentestére és környékére szervezd a partit. Kivéve, ha azt akarod, hogy végül senki ne jelenlen meg a szülinapi bulidon.

Hívatlan vendégek

Kevés annál ünneprontóbb szitut tudunk elképzelni, mint amikor a romantikus ünnepi idillbe belerondítanak a haverjaid. Tudjuk, hogy a barátok/barátnők fontosak, de kérünk szépen, ne a halászlé meg az ajándékbontogatás utánra időzíts egy kártyapartit a spanokkal vagy egy csajos koktélozást.

Karácsony a barátokkal

Fotó: Thomas Barwick/Getty Images

A családdal ünnepelsz és vadiúj párod van? Biztosan a karácsonyi vacsora a legoptimálisabb alkalom a legújabb potenciális Nagy Ő bemutatására? Pláne akkor, ha előzetesen le sem egyeztetted a házigazdával, és a bejgli felett a meglepetés erejével lesokkolsz mindenkit az új választottaddal – a nagyi rosszalló tekintete garantált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top