Mindenaminő cikkek

A szerkesztők kedvenc cikkei

Melyek a közelmúlt legjobb NLCafé-cikkei? Szubjektív listánk következik – mi ezekre az anyagokra emlékszünk vissza a legszívesebben.

A szerkesztők kedvenc cikkeiMagyar feleséget akar a világ!

„Hihetetlen, hogy miközben a magyar férfiak jó része egyáltalán nem akar házasodni, a világ tele van olyanokkal, akik viszont kimondottan magyar feleséget akarnak. Az már kevésbé örömteli,
hogy milyen sztereotip elképzelések alapján. De ebből a cikkből legalább kiderül, hogy milyennek látnak minket, magyar nőket a világ másik feléről. Ki gondolta volna, hogy mi vagyunk az »ideális háziasszonyok«?”
Kempf Zita, szenior szerkesztő

Jockey-lak belülről

„Amikor a nővérem egyik barátja hazaérkezett Dallasból, egy vacsora során faggatni kezdtem: mégis mit látott, miket nézett meg. Az ismerősöm pedig azonnal megkezdte többórás élménybeszámolóját a Dallas sorozatból jól ismert Southfork ranchről. Nem volt kérdés számomra, hogy történeteit az olvasókkal is megosztom, és már másnap elkezdtem írni a cikket. A magyar sajtótermékek közül először a Nők Lapja Café mutatott képeket a sorozat kultikus helyszínéről, Bobby képzeletbeli hálószobájáról, és azt is kiderítettük, melyik konyhai eszközből adtak el a legtöbbet a szupermarketek, amíg futott a sorozat.”
Balázs Enikő, rovatvezető

A szerkesztők kedvenc cikkeiPasiszótár

„Az első számú kedvencem a Pasiszótár, melynek hímnemű szerzője, Valmont, férfiak száját elhagyó  mondatokat dekódol a fájó igazság nyelvére. A sorok felérnek egy kiadós fejmosással, a cinikus, provokatív mondatok ugyanis komoly hatással vannak a szunnyadó női önbecsülésre, ezt üzenik: Ébredj már fel végre! Ez a pali hülyének néz! Kihasznál! Nem vagy elég fontos neki… Egy-egy »fordítás« annyira betalál, hogy az ember dühbe gurul, ideges lesz, mert magára ismer. Engem például ez az üzenet sokkolt: »Te olyan feleségnek való típus vagy!«”
Czvitkovits Judit, rovatvezető

Konyhai bakik

„Mivel mi magunk is sokat bénáskodtunk (na jó, bénáskodunk) a konyhában, igazi élvezet volt olvasni, hogy mások még nagyobb bakikat követnek el nálunk (vagy legalább akkorákat).
De a történetek még hagyján, az igazi örömet a képek okozták. Ha nem születik ez a cikk, tán sosem látok szénné égett melegszendvicset…”
Kemp Zita szenior szerkesztő

Születés

A szerkesztők kedvenc cikkei

„Bár lassan tíz éve dolgozom sztármagazinok szerkesztőjeként, vezetőjeként, nagyon is szeretek más témában cikket írni. Különösen kedves volt számomra, amikor arról számolhattam be, hogy a kazincbarcikai szülészet vezeti Az Év Szülészete versenyt. Persze hazabeszélek, hiszen én magam is ebben a kórházban születtem, azon az osztályon, amelyet sokáig a bezárás fenyegetett. Cikkünkben bemutattunk egy igazi bababarát szülészetet, elmagyaráztuk, miért van veszélyben egy ilyen osztály, ha nem üzemel mellette egy csecsemő-újszülött részleg. Nemcsak a főorvost szólaltattuk meg, de az elégedett kismamákkal is beszélgettünk.”
Balázs Enikő rovatvezető

Megsütöttük a legjobb házikenyeret

A szerkesztők kedvenc cikkei

„Hiú ember vagyok, szeretem viszontlátni a saját kezem munkáját a cikkoldalon. Ebben az esetben ez különösen így van, a házi kenyér ugyanis nagy mumusom volt éveken keresztül, akkor viszont sikerült. Puha volt belül, ropogós kívül, és egy hét alatt sem lett tiszta penész, egészen új élmény volt ez a bolti borzalmakhoz képest.
A csináld magad sorozatok cikkeit mindig nagyon szórakoztató elkészíteni, egyrészt végre elszabadulunk a számítógép elől, másrészt a szerkesztőség egy emberként drukkol a sikerért. Az olvasók pedig mindig lelkesen fogadják az ilyen cikkeket. Azt hiszem, a legnagyobb sikert a házi törökméz aratta.”
Pácsonyi Daniella, szenior szerkesztő

A szerkesztők kedvenc cikkeiPárkapcsolati segítség

„Örömmel olvasom Baktay Zelka és Baktay Miklós párkapcsolati terapeuták heti üzeneteit, megoldáselméleteit, amelyek hétköznapi, alattomos problémákra adnak megnyugtató válaszokat. A házasságról, mint félelmetes, végzetes intézményről alkotott hozzáállásomat például az alábbi sorok írták felül.
Czvitkovits Judit rovatvezető

Járj tűsarkúban!

„Tamással, a képszerkesztőnkkel fotózni mindig hálás feladat, egyrészt iszonyúan türelmetlen, másrészt mindent kritizál, harmadrészt pedig végtelenül jó a humora; ez a három pedig garantálja, hogy mindegyik munka felejthetetlen legyen. Mondanom sem kell, minden érvényesült, amikor az olvasónkat megtanítottuk tűsarkúban járni!”
Pácsonyi Daniella, szenior szerkesztő

A szerkesztők kedvenc cikkei

Szomszédok-túrára mentünk

A szerkesztők kedvenc cikkei

„Egy generáció (konkrétan a miénk) nőtt fel a Szomszédok című tévésorozaton. Azt nem állítjuk, hogy nézni is szívesen néznénk, de a »tetthelyre« nagyon jó volt visszatérni. Amióta tematikus túrák során lehet bejárni Budapestet, az időutazás sem lehetetlen. Bizony, ma is léteznek a kultikus forgatási helyszínek, sőt meg is látogathatók. Nemcsak a sorozatról tudunk meg többet, de a saját múltunkról is. Az külön jó érzés, hogy mennyi jó dolgot lehet csinálni mostanában a fővárosban: rengeteg a közösségi ötlet, a kreatív program, a szívvel teli kezdeményezés. Sokszor mégiscsak jó nagyvárosi lánynak lenni…”
Kempf Zita, szenior szerkesztő

A szerkesztők kedvenc cikkeiLaci-pecsenye

„Emlékszem, hogy Lafinski az adventi hajtás kellős közepén debütált ezzel a recepttel, én Kajári Zsófival (a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője) a hatodik adag mézeskalácsot készítettem az adventi különszámba, amikor elénk pakolta a hobbiszakács a hatalmas bucikat a szaftos hússal, soha olyan finomat nem ettem, mint akkor. Lafinski pedig azóta is lelkesen tanítja férfitársait a Laci-pecsenye rovatban.
Pácsonyi Daniella, szenior szerkesztő

Fiatal borászok nyomában

„Ez az a cikk, amit nem írni vagy olvasni a legjobb, hanem készíteni! A Budapesti Borfesztiválnál jobb interjúhelyszín kevés van, hiszen az elméletet rögtön a gyakorlatban tesztelhetjük.
Öröm volt megismerkedni a fiatal borászgenerációval – hát még a boraikkal!”
Kempf Zita, szenior szerkesztő

A szerkesztők kedvenc cikkei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top