Mindenem a tenisz
Szponzorált tartalom

Ezek a világsztárok jönnek a budapesti tenisztornára

Öt top 40-es női teniszjátékos érkezik a Hungarian Ladies Openre, köztük a világranglista 20. helyén álló, WTA-világbajnok szlovák Rybáriková.

Babos Tímea címvédőként indul a február 18-án kezdődő budapesti Hungarian Ladies Open teniszversenyen. Nem lesz azonban könnyű dolga, ugyanis erős mezőny érkezik Budapestre, öt top 40-es játékos is nevezett. Megmutatjuk a nyolc kiemelt versenyzőt, akik bizonyára megpróbálják majd megszorongatni a magyar világklasszist a BOK Csarnokban.

Magdaléna Rybáriková (Szlovákia, 20. a világranglistán)

Eddigi karrierje során négy WTA-tornát nyert meg. Tavaly Wimbledonban elődöntős volt, párosban pedig megnyerte a 2012-es budapesti versenyt.

Dominika Cibulková (Szlovákia, 26.)

Nyolc egyéni WTA-trófeánál tart, legkiemelkedőbb eredménye a 2016-os WTA-világbajnokság megnyerése volt. Kétszer is le tudta győzni az éppen aktuális világelsőt. Az ausztrál nyílt bajnokságon 2014-ben a döntőig jutott.

Game face of today.. now good night from down under 🐯

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on

Cseng Su-aj (Kína, 35.)

A 2016-os Australian Openen robbant be a köztudatba, amikor legyőzte a második kiemelt román Simona Halepet a nyitó fordulóban, majd a negyeddöntőig jutott. Két tornagyőzelme van, mindkettőt Kantonban, hazai pályán szerezte meg 2013-ban és 2017-ben.

Sorana Cirstea (Románia, 37.)

Karrierje első WTA-döntőjét Budapesten játszotta 2007-ben, 2008-ban Taskentben pedig megszerezte eddigi egyetlen trófeáját. Párosban négyszer is győzni tudott, 2010-ben pedig Budapesten is finalista volt.

Timea Bacsinszky (Svájc, 38.)

A magyar szülőkkel rendelkező teniszező négy alkalommal emelhette a magasba WTA-verseny serlegét, a Roland Garroson 2015-ben és 2017-ben is elődöntős volt, 2016-ban pedig a top 10-be is beverekedte magát.

💋Bon baisers de Russie 🇷🇺

A post shared by Timea Bacsinszky (@timea.official) on

Aleksandra Krunić (Szerbia, 45)

Pályafutása során két WTA-győzelmet szerzett párosban, egyéniben egy 125 ezres WTA-trófeája van, a 2014-es US Openen pedig a negyedik körig jutott. Első WTA-tornája éppen Budapesten volt 2011-ben.

Tatjana Maria (Németország, 46.)

Egyéniben 14 ITF-tornán volt a legjobb, párosban pedig két WTA-győzelmet könyvelhetett el. Wimbledonban a harmadik körig jutott 2015-ben.

Carina Witthöft (Németország, 48.)

Egy WTA-tornagyőzelmet szerzett egyéniben, viszont mind a négy Grand Slam-tornán eljutott a harmadik körig. Tavaly Budapesten elődöntős volt.

A Hungarian Ladies Open teniszversenyt február 18. és 25. között rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban (1146 Budapest, Dózsa György út 1.). Jegyek a rendezvény honlapján vagy a teniszjegyek.hu oldalon vásárolhatók.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top