Mindenem a tenisz
Szponzorált tartalom

Jótékonysági árveréssel indul a Hungarian Ladies Open budapesti teniszverseny

A budapesti Ronald Házban tartották a Hungarian Ladies Open WTA-teniszverseny főtáblájának sorsolását. A helyszín nem véletlen, hiszen a korábbi világbajnok és a verseny első kiemeltje, Dominika Cibulkova ütőjére lehet licitálni, a bevételt pedig a beteg gyerekeket segítő házak működésére fordítják.

A tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Tenisz Szövetség folytatja a jótékonysági együttműködést Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvánnyal. 2017-ben Szeles Mónika ütőjének árverezésével 115 ezer forint gyűlt össze, amelyből sporteszközöket vásároltak.

Ebben az évben az együttműködés keretén belül a korábbi világbajnok és a verseny első kiemeltje, Dominika Cibulkova ütőjére lehet licitálni. Az alapítvány az elkövetkezendő héten aukció keretében árverezi el a teniszütőt, és az ebből befolyó bevételt a házak működtetésére fordítja. A dedikált teniszütőre a Vaterán lehet licitálni.

Stollár Fanny, Dominika Cibulkova, Donna Vekic teniszezők a gyerekekkel a budapesti Ronald Házban

Az idei évben a jegyek megvásárlásával is segíthetik az alapítvány munkáját, hiszen minden egyes belépő árából 100 forintot az alapítványnak adományoz a Magyar Tenisz Szövetség.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványról

A világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosítanak otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat. 2016 januárjában nyíltak meg az első Ronald-szobák Pécsett.

Az alapítvány küldetése, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassa a családtagokat, ezzel is segítve felépülésüket. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családjuk közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait. A hazai alapítvány eddig közel 9000 gyermeknek és családjaiknak nyújtott segítséget.

A legnagyobb női professzionális sportszervezet, a Women’s Tennis Association (WTA) térképére Magyarország tavaly került vissza azzal, hogy Budapest WTA-teniszversenynek adott otthont.

Az idei Hungarian Ladies Open sorsolására az alapítvány budapesti házában került sor, melyen részt vett a verseny első kiemeltje, Dominika Cibulkova, aki jelenleg 30. a világranglistán, valamint Donna Vekic, aki 50., és a verseny nyolcadik kiemeltje, valamint Stollár Fanny (210) Fed-kupa-csapattag.

Stollár Fanny, Donna Vekic és Dominika Cibulkova az idei Hungarian Ladies Open sorsolásán a budapesti Ronald Házban

A Hungarian Ladies Open mérkőzései február 19-én kezdődnek a budapesti BOK Csarnokban (1146 Budapest, Dózsa György út 1.).

Babos Timi (35.) a német Tatjana Maria ellen lép pályára az első körben, míg Stollár Fanny az első kiemelt Dominika Cibulkova ellen kezdi meg a versenyzést. Udvardy Panna pedig a nyolcadik kiemelt Donna Vekic ellen fog játszani.

Cibulkova teniszütőjére itt lehet licitálni.

Jegyek a Hungarian Ladies Openre a rendezvény honlapján vagy a teniszjegyek.hu oldalon vásárolhatók.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top