Mini kórház

Meséljünk mesét!

Hiába a sok animációs film, a számtalan rajzfilm, a DVD-k, a mesék olvasása soha nem fog eltűnni az életünkből.

 

Meséljünk mesét!

Nagy öröm a gyerekkel megnézni egy csodálatos rajzfilmet, de sokkal nagyobb élmény a gyermek és a szülő számára is, amikor elolvasnak egy mesét.

A meseolvasás a gyermek képzelőerejét használja, így szinte teljesen egybeolvad a történettel, átéli minden pillanatát, belekerül a mesébe. Mivel az agy 90%-a 5 éves korig fejlődik ki, a meséknek különleges szerepük van a kisgyermek fejlődésében.

A történetek révén megtanulja, hogyan viszonyuljon a környezetéhez, hogyan reagáljon bizonyos helyzetekben. Fejleszti a szókincsét, hiszen számos olyan kifejezést ismerhet meg, amellyel korábban nem volt alkalma találkozni. Megtanítja arra is, hogyan koncentráljon. Miközben figyeli és végigkíséri a mese cselekményét, arra fókuszál, hogy megismerje és megértse a történetet.

A beteg gyerekek számára még fontosabb a mesék világa. Számukra a gyógyulást elősegítő eszköz is. Az öröm, amelyet egy izgalmas mese okoz, a kicsikkel elfelejteti egy időre a betegség létezését. Arra az időre a mese hőseként bármit megvalósíthat, amit szeretne. Amikor pedig vége a mesének még hosszú ideig fantáziálhat róla.

Meséljünk mesét!

A K&H gyógyvarázs mesedoktor programot is ez a „feladat” hívta életre. A célja, hogy a kórházakban fekvő kisbetegek számára meggyorsítsák a gyógyulást, és néhány örömteli pillanatot szerezzenek nekik. Ebben az önkéntes programban diákok, egyetemisták, felnőttek is részt veszek, akik vállalják, hogy egy mesekönyvvel meglátogatják a kicsiket, akik kénytelenek kórházban maradni hosszabb-rövidebb ideig.

Az augusztusi indulás óta közel háromezer mesedoktor látogatott el a kórházakba.

„Számunkra is meglepő és egyben megható a nagy érdeklődés és a program robbanásszerű sikere” – mondta Lesti Mónika, a K&H Csoport szenior kommunikációs referense. „Igyekszünk  folyamatosan újabb és újabb kórházakat bevonni a programba, hogy minél több meséhez juthassanak el jó szándékú mesedoktoraink.”

Mert mesét hallgatni jó, de mesét olvasni még jobb!

További információk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top