Mini kórház

Meseolvasó önkéntesek

Sokak számára kérdés, hogy a mese nézve vagy olvasva izgalmasabb-e a gyermekek számára. Mi azt gondoljuk, hogy az olvasott mese, hatással van gyermekek lelki fejlődésére, fejleszti a fantáziavilágukat, és igazi élményt nyújt számukra.

Meseolvasó önkéntesekDe a mese ennél sokkal többre is képes!

Képes elősegíteni a beteg gyerekek gyógyulását.
Azzal, hogy örömet okoz a gyerekeknek, távolabb kerülnek a betegségüktől, a fájdalomtól. A K&H gyógyvarázs mesedoktor program résztvevői számára a legfontosabb, hogy a gyerekek kórházban töltött idejét szebbé tegyék.

Eddig mintegy 15000 önkéntes mesedoktor jelentkezett a programra, hogy mesét olvassanak a kis betegeknek. Jelenleg 39 olyan kórház van országszerte, ahol a lábadozó csemeték napjait meseolvasással  könnyítik meg.

A mesék nemcsak a kicsik számára szereznek örömet, hanem a felolvasók számára is különleges élményt nyújtanak.

„A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára. Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről.”  – mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor.

Az elmúl hónapokban, Eszterhez hasonlóan, közel háromezer mesedoktor érkezett a kórházakba, hogy egy olyan világba kalauzolják a kis betegeket, ahol egy kicsit távolabb kerülhetnek a betegségüktől.

A K&H kommunikációs ügyvezető igazgatójától, Horváth Magyary Nórától megtudtuk, hogy a programra továbbra is várják az önkéntes mesedoktorok, és a kórházak jelentkezését is.  Ennek köszönhetően egyre több kisgyermek számára lehet megkönnyíteni a kórházban eltöltött időt.

Meseolvasó önkéntesek

A K&H a gyógyvarázs program indulása óta törekszik arra, hogy az anyagi támogatás mellett hozzá járuljon a beteg gyerekek lelki gyógyulásához is. Ennek jegyében 2004. és 2010. között 103 alkalommal szervezett különböző szórakoztató gyerekprogramokat.

A meseolvasó program 2010-ben indult, és 2013-tól nyílt meg a nagyközönség előtt is. Most már tehát bárki – aki elmúlt 14 éves – olvashat mesét a kórházban fekvő beteg gyerekenek.

További információk! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top