Ne görcsölj rá cikkek

Modell lett a Down-kóros kislány – képek

A nyár vége felé egyre-másra bukkannak fel az iskolakezdéssel kapcsolatos hirdetések, ám egy anyukának hiányérzete támadt ezek láttán.

A chicagói fotós, Katie Driscoll egy Down-szindrómás kislány, Grace édesanyja. Az asszony figyelmes lett arra, hogy az iskolakezdés témájú hirdetésekben nem szerepelnek a lányához hasonló gyerekek, mintha csak és kizárólag az egészségesek mennének iskolába, óvodába, holott ez egyáltalán nem igaz.

“Mindenféle képességű gyerek azonos izgalommal és aggodalommal várja az iskolát, a képeknek ezt kell tükrözniük” – fogalmazott Katie. A gondolatot pedig tett követte: a fotós egy csapat egészséges és fogyatékkal élő gyerek bevonásával készített egy olyan fotósorozatot, amilyennek szerinte lenniük kellene az iskolakezdő reklámoknak. A saját lánya, Grace ezeken a képeken direkt nem tűnik fel, ugyanis szeretett volna más gyerekeknek lehetőséget adni a szereplésre, köztük egy szintén Down-kóros kislánynak.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top