Életmód

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Szerelem és vágy, a modern kor gyermeknevelési módszerei, az érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségei és Szabó Győző küzdelme a droggal – többek közt ezekkel a témákkal vár a Nők Lapja Psziché legújabb száma.

Válság az ágyban = válság a szerelemben
Pszichológusok szerint legtöbbször a kapcsolat végét jelenti, ha tartósan szex nélküli időszak áll be a felek között. Ám vannak, akik rácáfolnak erre, és képesek újraéleszteni a vágyat, megerősíteni a lelki köteléket. Arra kerestük a választ, vajon megmenthető-e a szerelem, ha a szex szabadságra megy.
Szurovecz Kitti írása

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!TESZT – Öröm vagy elvárás a szex nálatok?
Boldog vagy a pároddal az ágyban, vagy jó lenne változtatni? Ne válaszolj rögtön, mert a szexológusok szerint ebben a kérdésben nem igazán vagyunk őszinték magunkhoz. Inkább töltsétek ki együtt a tesztet, külön-külön, hogy kiderüljön, mit gondoltok valójában a szexuális életetekről.

Az eltűnt vágy nyomában
Ma a szexuális vágy hiánya az egyik leggyakoribb panasz a szexuálterápiákon. Amerikai adatok szerint már a 18–29 éves nők egyharmada, s az ugyanilyen korú férfiak 15 százaléka is erre panaszkodik. Vajon mit rontunk el?
Hevesi Krisztina szexuálpszichológus írása

Jó páros vagytok? A szokásaitok elárulják
Sokat elmond a szerelmesekről, ahogy közös életük legfontosabb színtereit, rituáléit kialakítják. Ki bújik kihez az ágyban, ki szorgoskodik az asztal körül, ki ül a volánnál? Mihalec Gábor házasságterapeutával kielemeztük, melyik gesztus mit üzenhet, és hogyan javíthatunk a kialakult helyzeten.
Zádrovich Aliz írása

Méltósággal megszabadulni a drogtól – interjú Szabó Győzővel és Csernus Imrével
Győző új könyve, a Toxikoma nem ígér könnyű álmot. Magával ránt, lehúz, néha nagyon fáj. Élt bennem egy kép erről a srácról, de ilyen mélyen nem láttam bele. Csernus doktorral, aki jegyzeteket készített Győző vallomásához és segítője volt az újjászületésben, hármasban beszélgettünk.
Szily Nóra interjúja

Élet a csecsemőotthonban
A legtöbben kényszer szülte, szomorú helynek képzelik a csecsemőotthont, amelynek vasrácsos kerítése mögött bánatos szemű kis árvák várják, hogy valaki hazavigye őket. Holott a valóság igen távol esik ettől a képtől. A budapesti Kmetty utcai intézményben legalábbis ezt tapasztaltuk.
Mörk Leonóra riportja

Példamutató nagymamák
A mesebeli ősz hajú, kontyos nagymamának, aki a fotelből olvas mesét az unokáinak, minden gondolata a szerettei körül forog. De baj, ha a miénk inkább internetezik és nyelvet tanul? Három családdal beszélgettünk a mai nagyszülői példáról, konfliktusokról és megoldásokról.
Kovács Nóra írása

Másképp kell nevelni a mai gyerekeket? – beszélgetés Tari Annamáriával és Vekerdy Tamással
A digitális kor, a közösségi oldalak térhódítása és a fogyasztói társadalom értékválsága új kihívások elé állítja a mai szülőket. Hogyan lehet ebben a folyton változó világban egészséges gyerekeket nevelni? Erről kérdeztük a két ismert pszichológust.
Zádrovich Aliz interjúja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top