Életmód

3 tipp, hogy jól induljanak az őszi reggelek

Csípős reggelek, köd mögül derengő napfény – bármennyire is szereted az ősz színeit, ilyenkor elkezd a szervezet takarékra kapcsolni. Nem csoda, ha nehezebben indulnak a napjaid...

Pizsamatorna – Mielőtt kikelnél az ágyból, mozgasd át az éjszaka során elgémberedett tagjaid. Végezz el néhány jógagyakorlatot: sarokülésben nyújtózz előre a tenyerekkel, majd cicahátba gömbölyödj össze, ezután vegyél mély lélegzetet, hogy serkentsd a vérkeringést. Már 10 percnyi testmozgás után érezni fogod a gyakorlatok jótékony hatásait.

Melegítsd át a gyomrod! – Hideg, savanyú gyümölcslevek helyett béleld ki a gyomrod meleg ételekkel, italokkal: 2-3 marék zabpelyhet főzz fel 2 dl tejjel, csurgass a kásába mézet, szórd meg a tetejét fahéjjal és dióval. A kása megtölti a gyomrot, és értékes tápanyagokkal lát el. 

Ébresztő – Ahelyett, hogy reggel rögtön a tévé távirányítója után nyúlnál vagy bekapcsolnád a rádiót, számítógépet, hallgass vidám, energikus zenét! Sőt, akár ébresztőóra helyett is választhatod kedvenc számaid! Számos kutatás bizonyítja, hogy a zene az egyik legjobb stresszoldó, nyugtató eszköz. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top