Életmód

Fáradtság? Lehangoltság? Ezt edd, ha kell egy kis energia

Van megoldás a nyugtalanságra, kialvatlanságra és fáradtságra. Fogyassz az alábbi ételekből, és kezdd újra energikusan a napokat!

Citrom: A reggeli kávé helyett érdemes langyos vízben elkevert, frissen facsart citromlevet kortyolni. A C-vitaminban gazdag gyümölcs segít a szervezet méregtelenítésében, serkenti az emésztést, és valódi energiabombaként indíthatja a napod.

Goji bogyó: Azt mondják, ez a csodás bogyó a tibeti szerzetesek egyik kedvenc energiát adó eledele, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, vassal, béta-karotinnal. Ha túl száraznak ítéled, áztasd rövid ideig langyos vízben, vagy szórd a müzlidre, keverheted a turmixodba is.

Turmix, tej nélkül: Mandulából, zabból, rizsből, de kókuszból és quinoából készült „tejjel” is ízletes, energiadús turmixot készíthetnek azok, akik szeretnék a tehéntejet kiiktatni az étrendjükből. Friss eperrel, zöld levelű zöldségekkel, kevés mézzel, banánnal turbózhatod fel a tápláló italt. 

Magnézium: Eleget alszol, és ennek ellenére gyakran ébredsz fáradtan, lehangoltan, kialvatlanul, napközben pedig nem megy a munka, a tanulás; ilyenkor érdemes egy kis magnéziumkúrával próbálkoznod. Nyugtatják az idegeket, pihentető alvást hozhatnak a magnéziumban gazdag élelmiszerek, mint a tökmag, szezámmag, a mandula, datolya és a banán is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top