Psziché

Velünk lelkiztek

Szakértők, szerzők, akik a novemberi Nők Lapja Psziché készítésekor segítették munkánkat tanácsaikkal, írásaikkal, személyes példáikkal...
Velünk lelkiztek

Fejős Éva
Fejest ugrott az ismeretlenbe, amikor a biztosat feladta a bizonytalanért. Az újságíróból lett sikeres regényíró ezúttal azokat az érzéseit osztja meg velünk, melyek a gyökeres fordulatot hozó döntését kísérték. Személyes példáján keresztül arra bátorít mindenkit, hogy higgyünk az álmaikban, és ne féljünk követni azokat.

Velünk lelkiztek

Dr. Csiky Miklós
A szülők és a pedagógusok háromnegyede csak későn vagy egyáltalán nem ismeri fel a hiperaktivitással és figyelemzavarral járó viselkedési jellegzetességet, pedig a probléma minden osztályban átlagosan legalább egy tanulót érinthet. A szaknyelven ADHD-nak nevezett betegség diagnosztizálásának fontosságára a témában szakértő gyermekpszichiáter hívja fel a figyelmet.

 

Velünk lelkiztek


S. Hegyi Lucia

A neves divattervező szerint a harmonikus külső titka a harmonikus belső. Ezért nem meglepő, hogy ügyfeleinek többsége nemcsak öltözködési tanácsokért, hanem lelki támogatásért is hozzá fordul. Stílusprogramja abban segíti az útmutatást kérő nőket, hogy külsejük átváltoztatásán túl önmagukban is megteremthessék az egyensúlyt.


Velünk lelkiztek


Karafiáth Orsolya

Bár soha nem gondolt fekete bárányként magára, mégis mindig azzal kellett szembesülnie, hogy más, mint a többiek. Az irodalmi élet feltűnő jelensége, az önmagát “kultúrdémonnak” nevező író, költő az elfogadásról és a kitaszítottságról beszélget Vad Katival és Szily Nórával.

 

Velünk lelkiztek

Irvin D. Yalom
Lapunknak adott interjújában a 83 éves pszichiáterprofesszor, a világszerte milliós példányszámban eladott könyvek szerzője hivatásának műhelytitkaiba is betekintést enged. Így például elárulja nekünk, hogy annak a módszernek a híve, melynek során a terapeuta elköteleződik páciense iránt, és megosztja vele a felé irányuló érzéseit is.

Velünk lelkiztek

A legfrissebb lapszám tartalmából:

  • Az légy, aki vagy! – Szily Nóra beszélget Vad Katival és Karafiáth Orsolyával
  • Az önmagunkra találás művészete
  • Body art – Az ellentétek harmóniája
  • A lélekbúvár hercegnő – Marie Bonaparte különös élete
  • A viselkedészavar nem neveletlenség

Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt megteheted!

Ha problémád van, orvost, lelki kapaszkodót keresel, írj nekünk a psziche@centralmediacsoport.hu e-mail címre, segítünk!

Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/pszichemagazin!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top