Aktív nyár 2017

Évszázados titkokat fedezhetsz fel hétvégén

Ki gondolná, hogy egy, a szállodát a Rudas és Rácz fürdővel összekötő alagút, és egy 2 millió éves barlang is meghúzódik a Gellért Hotel alatt? És hogy a 100 éves Astoria a műkincsek tárháza? Hétvégén minden kiderül!

Bevallom, én számítottam valami hasonló kezdeményezésre idén, mert akik imádták a márciusban bemutatott Grand Budapest Hotel filmet, azok számára valószínűleg igazi csemege lesz az a program, mellyel Budapest két leghíresebb szállodája, a Gellért és az idén 100 éves Astoria rukkolt elő.

Június 21-én a Múzeumok Éjszakájához csatlakozva e két patinás hotel is kitárja kapuit a nagyközönség előtt, bemutatva az évszázados falak rejtette titkokat. Megtudhatjuk, hol töltötte budapesti éjszakáit Nixon elnök vagy Yehudi Menuhin, hol élt huzamosabb ideig Páger Antal vagy Krúdy Gyula, milyen műkincseket rejt az Astoria, és hogy a Gellért alatt megbújik a Szüzek-barlangja.

A százéves, regényes Astoria, a Belváros ikonikus szállodája kiállításokkal, a MÁV Szimfonikusok koncertjével és az Osztrák–Magyar Monarchia ételeivel tárja ki kapuit. A magyar történelem során többször főszerepet játszó Astoria épülete maga is muzeális. Enteriőrjében, utánozhatatlan hangulatában a 100 év alatti számos felújítás után is megőrizte egyediségét, különleges atmoszféráját.

Évszázados titkokat fedezhetsz fel hétvégén
Évszázados titkokat fedezhetsz fel hétvégén

A Gellért Oldtimerek Éjszakájával várja a látogatókat. A X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kivételes kiállítása, a Marilyn Monroe és Elvis Presley-show Nyertes Zsuzsa sztárfellépővel, a kizárólag a Múzeumok Éjszakájára megnyíló, a szálloda alatt megbúvó kétmillió éves Szüzek-barlangja és a Gellért kupolája szenzációs programsorozatot kínál. A rendkívüli kalandtúra során pedig láthatjuk majd, hol töltötte éjszakáit megannyi híresség, király, államfő, művész: Nixon elnök, Habsburg Ottó, Yehudi Menuhin, Anthony Quinn, vagy akár Andrew Lloyd Webber.

Évszázados titkokat fedezhetsz fel hétvégén
Évszázados titkokat fedezhetsz fel hétvégén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top