Grill

Mártások grillhúsok mellé

Ha igazán izgalmassá szeretnél tenni egy egyszerű sült húst, akkor gondolkodj valamilyen ínyenc grillmártásban! Mutatunk párat.

Mártások grillhúsok melléAioli – a fokhagymás majonéz citromhéjjal

• 1 tojás
• 1 tk mustár
• 1/4 tk só
• 2,5 dl semleges olaj (pl. napraforgó)
• őrölt bors
• 1 gerezd fokhagyma (ha 160 fokon héjastól megsütjük 10 perc alatt, még lágyabb ízű lesz!)
• fél citrom reszelt héja

Az alapanyagokat egy botmixer poharába töltjük, majd a mixert az aljára lenyomjuk, elindítjuk, pár másodpercig lent tartjuk, majd feljebb emeljük, hogy a felsőbb régióban is összekeverje a majonézt.

Mivel nyers tojás van benne, érdemes szalmonella ellen kezelt tojást választani és hűtőben tárolni tálalásig!

Mártások grillhúsok mellé

Pikáns sültpaprika-krém

• 2 kaliforniai paprika
• fél chili
• 2 cm gyömbér reszelve
• fél lime leve
• 12 mentalevél
• só
• frissen őrölt bors

Sütőlemezre alufóliát terítünk és a paprikákat 200 fokon légkeverésen néha megforgatva szinte feketére sütjük. Kerámiatálba pakoljuk a megsült paprikákat és fóliával lefedjük. Amikor kihűlt, a fóliát levesszük, lehúzzuk a paprika felpüffedt bőrét, illetve kiszedjük a csumáját/magjait. Turmixba tesszük az apróra vágott chilivel, a reszelt gyömbérrel, a lime kifacsart levével, a mentalevélkékkel együtt és összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

 
Mártások grillhúsok melléRaita

• 2 kígyóuborka
• 1 tk só
• 3 dl zsíros natúr joghurt
• 1,5 tk római kömény
• csipet porcukor
• (citromlé)

Az uborkákat megmossuk, lereszeljük és besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Ezt követően hozzákeverjük a natúr joghurtot, a római köményt és a porcukrot. Mehet bele pici citromlé is.

Tipp: Apróra vágott mentát is tehetünk bele, így még keletiesebb ízhatású lesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top