Hurrá nyaralunk

7 tuti tipp Béres Alexandrától a nyári vakációra

Berobbant a várva várt nyár, indul a nyaralásszezon. Béres Alexandrától kértünk segítséget, aki hét hasznos tippel segít nekünk abban, hogy mire figyeljünk oda a vakáció alatt.

7 tuti tipp Béres Alexandrától a nyári vakációraHazánk büszkesége, a mindig vidám fitneszvilágbajnok májustól az egészség nagyköveteként járja az országot, hogy hasznos tanácsokkal segítse nőtársait. A Richter Egészségvároson egy interaktív előadás keretében hétköznapi tippeket ad arra, hogyan illesszük mindennapjainkba az egészséget és az egészséges szemléletet. Most pedig az NLCafé olvasóinak ad tanácsokat arra, hogy a nyaralás alatt miként figyeljenek az egészségükre!

1. Ne bízzuk a véletlenre! Készüljünk fel az utazásra!
Hosszú utak során előfordul, hogy hirtelen megéhezünk, megszomjazunk. Mindig legyen nálunk ásványvíz vagy tea, és persze a friss mandula, mogyoró vagy kesudió sem hiányozhat. Ilyen esetekben a gyümölcs is jó választás.

2. Svédasztalos aranyszabály
Ha szállodába megyünk, könnyen elcsábíthat minket a bőséges svédasztalos választék, de mindig törekedjünk arra, hogy a tányérunk legalább felén zöldség legyen. A legjobb választás a nyers vagy grillezett zöldség, grillezett vagy párolt husival.

3. Korgó gyomorral ne üljünk asztalhoz!
Ha mégis „farkaséhesen” ülnénk le vacsorázni, előételnek válasszunk levest vagy salátát. Egy pohár leves kellemesen eltelít, és ezt követően is ehetünk még egy finom salátát, hiszen ez segít a jóllakottság érzésének elérésében.

7 tuti tipp Béres Alexandrától a nyári vakációra4. Vacsora után sétáljunk egy félórát!
Egy kellemes sétához a nyaralás tökéletes lehetőséget kínál. Fogadjuk meg, hogy minden vacsora után beiktatunk egy félórás sétát. Garantáltan jobban fogjuk magunkat érezni, ha picit ledolgozzuk az elfogyasztott ételeket.

5. Nincs lustálkodás!
Az egy hétre tervezett nyaralás alatt is szánjunk időt a mozgásra. Az akvafitneszóra vagy egy reggeli kocogás mindenképpen jót tesz, nemcsak az önértékelésünknek, de ettől fittebbnek, csinosabbnak fogjuk érezni magunkat. Egy nagy kirándulást is beiktathatunk.

6. Vigyünk magunkkal egy gumiszalagot!
Csomagunkba pakoljunk be egy gumiszalagot! Ez a lehető legjobb eszköz, amit ilyenkor magunkkal tudunk vinni: bárhol elfér, és remek gyakorlatokat lehet végezni vele. Ha nem sikerül beszereznünk egyet, akkor sincs kifogás: a futáshoz, a fekvőtámaszokhoz és a felülésekhez elég egy strandtörülköző.

7. Vigyázzunk az egészségünkre!
Sokszor nem is érzékeljük, hogy a nagy melegben vagy a napozás után jön egy kis szellő vagy lehűl picit a hőmérséklet. Erre figyeljünk oda, öltözzünk fel rendesen, mert ilyenkor nagyon könnyen meg lehet fázni. Sokan nem is gondolnák, de az izmaink is megfázhatnak. Legyen nálunk kendő, ami vállra terítve nemcsak hasznos, de még öltöztet is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top