Hurrá nyaralunk

Ismét magyar rendőrök segítenek Horvátországban

Mától két hónapon át ismét magyar rendőrök is járőröznek horvát kollégáikkal közösen az Adriai-tengernél, Zára (Zadar) térségében.
Alternatív, olcsó szállások a vakáció alatt

Minden, ami Horvátország! Tippek, szállások, utazás!

Az augusztus 30-ig tartó külszolgálat idején kéthetes váltásokban időszakonként két-két rendőr – közrendvédelmi területen dolgozó zászlós, illetve tiszthelyettes – tartózkodik az Adriánál. Közös járőrszolgálatot látnak el a horvát rendőrökkel, de önálló intézkedési jogkörrel nem rendelkeznek – közölte korábban az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

A magyar rendőrök az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Zárában és a környékbeli településeken, kiemelten Vir-szigeten, jellemzően azok belterületén lévő éttermek, kávézók, strandok és környékük ellenőrzésében vesznek részt. Ezeket a feladatokat hétköznapokon és hétvégén egyaránt végzik, különös figyelemmel a turnusváltások időszakára.

Az egyenruhások részt vesznek a magyarokat érintő közlekedési balesetek hatósági eljárásaiban, de segítséget nyújtanak a rendőrségi ügyintézésben, illetve a nyelvi nehézségek leküzdésében.

Ismét magyar rendőrök segítenek Horvátországban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top