Hurrá nyaralunk

A legjobb vízitúrák nyárra – 2. rész

Aktív pihenéssel szeretnéd eltölteni a szabadidődet vagy csak egy kis kalandra vágysz? Akkor irány a vízpart! Ragadj lapátot és evezz! Sorozatunk második része következik.

Vitorlástúra a Balatonon

Ezt a túrát elsősorban azok számára ajánlják, akik ismerkedni szeretnének a hajózással, esetleg megfordult a fejükben a “hajós jogsi” megszerzése. A vitorláskaland Balatonföldvárról indul hatszemélyes vitorlás hajókkal, melyeket kormányosok vezetnek. A hajózás időtartama 2 óra. A túra lefoglalásához előzetes időpont egyeztetése szükséges. A vitorlástúra ára 10 000 Ft/hajó  (hajónként 5 fő jöhet).
A balatoni vitorlástúráról bővebben itt olvashatsz.

A legjobb vízitúrák nyárra című cikkünk első részét itt olvashatod!

Csónakos túra a Tiszán

Eredeti halászladikokkal szakavatott vezetők kalauzolják a túrázókat a Tisza hullámain, hogy felfedezhessék a galériaerdők megnyugtató látványát, sokszínű madárvilágát. A mintegy kétórás program során 25 km-t tesznek meg a túrázók. A kirándulások a Kormorán kikötőből indulnak, amely Tiszafüred-Örvénynél, a Hableány szálló közelében a Tisza-parton található. Az autókra őrzött parkolóban figyelnek. A túra ára csónakonként négy személy részére 4200 Ft óránként.

Még több infó itt.

Vízitúra a gemenci ártéri erdőkben

Magyarország egyik legértékesebb természetvédelmi területe a Gemenci-erdő, amely európai összehasonlításban is rendkívül gazdag természeti értékekben. A Duna holtágain és mellékágain, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén van lehetőség evezni. A túra ára 34 900 forint. A részvételi díj tartalmazza a két éjszakai szállást a vendégházban, a két reggelit és egy bográcsos vacsorát, a tengeri kajakok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb felszerelések (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák stb.) bérleti díját, valamint a túravezetést.
A részletes program itt található

A legjobb vízitúrák nyárra – 2. rész
A felszerelés kérdése mindig örök dilemma, nehéz eldönteni, mi a fontos és mi a szükségtelen egy vízitúrán. Adunk pár tippet!
Egy vízitúrára ne vigyünk magunkkal túl sok ruhát. Jó időben egy rövidnadrág és póló is megteszi, az esti programokhoz és a szúnyogok elleni védelem miatt azonban feltétlenül pakoljunk be a táskába egy hosszú nadrágot vagy egy szabadidőruhát, hidegebb idő esetére pedig egy melegebb pulóvert. A vízitúrán fontos a lábbeli, mivel a hajóba történő be- és kiszállásnál ritkán lehet megúszni, hogy ne legyen vizes vagy sáros a lábunk. Áldozzunk fel egy olyan sportcipőt, amit már nem sajnálunk. Néhány apró tárgyat is célszerű magunkkal vinni egy hosszabb, többnapos túrára. Például nem árt, ha van egy fejre rögzíthető lámpánk, ráadásul ez ezért is praktikus, mert mindkét kezünk szabadon marad. Napolajat, fényvédő krémeket, napszemüveget, szemeteszsákot, szúnyogriasztót, órát, mobiltelefont, esetleg vízitúratérképet is érdemes beletenni vízhatlan anyagú hátizsákunkba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top