Hurrá nyaralunk

Utazó patika – ez mindig legyen nálad nyaraláskor

Ha nyaralásra indul a család, mindig vigyünk magunkkal egy egészségügyi dobozt. Lássuk, mi legyen benne!

 

Lázmérő és fájdalomcsillapító
Mindig legyen nálatok lázmérő! Ha lehetőségünk van rá, vegyünk egy új darabot, amit utazás előtt próbáljunk ki (ne legyen lemerülve az elem, biztosan működjön…). Nem kell az egész patikát megvenni, de gondoskodjunk olyan fájdalomcsillapítóról és lázcsökkentőről is, amire a család egyik tagja sem allergiás.

Utazó patika - ez mindig legyen nálad nyaraláskor

 

Gyomorbajok ellen
Nem árt betenni néhány szem hasmenés, illetve épp ellenkezőleg, székrekedés ellen hatásos készítményt. Ha gyermekünk miatt bármilyen kúpot viszünk magunkkal, győződjünk meg arról, hogy a szállásunkon van hűtőszekrény. Legyen nálunk B6–vitamin is, vagy más hányáscsillapító.

Kence
Szerintünk nincs tuti megoldás a szúnyogok ellen. De hallottunk telefonos applikációról, csodakarkötőkről, krémekről… A gyerekek miatt azért tegyünk be az egészségügyi csomagba egy viszketéscsillapító gélt és szúnyogriasztó spray-t. De gondoljunk a bőrünk védelmére is. Leégés ellen mindig legyen nálunk magas faktorszámú naptej, és persze napozási utáni krém is.

Kötszer
Kisebb sérülések esetén nem kell azonnal az orvoshoz rohanni. Tegyünk be a táskába sebfertőtlenítőt, gézt, sebkötözőt és sebtapaszt (ha vízparton nyaralunk, fontos, hogy vízálló legyen).

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top