Női napozó

Gyerekbarát tengerpartok Horvátországban

Bizony, horvát szomszédjaink remekül értenek a vendéglátáshoz, a tengerparti települések fő megélhetési forrása a turisztika. Előnye, hogy közel van, és Magyarországról szinte végig autópályán tudunk haladni. Hátránya, hogy a sztrádákon gyakran mesterséges dugók lassítják a haladást, és a pályadíj is elég magas. Tengerpartjai azonban gyönyörűek, a víz általában tiszta, az ételek elfogadható áron kaphatók.
Gyerekbarát tengerpartok Horvátországban

Dugi Otok, Saharun strand – a természet kedvelőinek
Gyönyörű dús növényzet övezi ezt a 800 méteren át húzódó, homokos partszakaszt. Mivel a víz sekély, az aprónép is elpancsolgathat partközeli vizekben. A partot szegélyező fenyőerdő gondoskodik arról, hogy a déli órákban árnyékba vonulhassatok mindannyian.

Gyerekbarát tengerpartok Horvátországban

Zadar, Zaton strand – kisgyermekeseknek
A strandon számtalan szabadidős programot kínálnak a helyi animátorok, a víz sekély, a part homokos-kavicsos.
Sportolási lehetőségként a homok röplabdától a jet-skiig szinte minden biztosítva van. Emellett vízi csúszda, játszótér és ugráló szórakoztatja az örökmozgó palántákat.
A mozgáskorlátozottak számára külön kiépített strandszakasz garantálja a zavartalan strandolást, itt babakocsival is könnyűszerrel lehet közlekedni.

Šibenik Riviera, Vodice, Plava strand – a gyermekbirodalom
A homokos, kavicsos és nagyobb köves parton szinte minden megtalálható, ami egy családnak örömet szerezhet. A búvár- és vitorlásoktatás inkább a szülőket köti le, addig palántáink a kifejezetten a számukra épített szórakoztató parkban tölthetik a napot.
Helyben bérelhető napernyő, így a tűző naptól is védhetjük a családot. Emellett kültéri tusolók, öltöző kabinok és nyilvános WC teszik kényelmessé a strandolást.

Gyerekbarát tengerpartok Horvátországban

Trogir, Medena strand – a sportkedvelőknek
Az apró kavicsos tengerpart számtalan szórakozási lehetőséget nyújt, több sportpálya és vízicsúszda is található itt. Bérelhető napernyő és napágy. Rossz idő esetére pedig beltéri rendezvények gondoskodnak arról, hogy a nyaralás ilyenkor is jó hangulatban teljen. A közelben található hatalmas piacon olcsón lehet bevásárolni, így nem muszáj a parton költeni az éttermekre.

Rab sziget, Rajska strand – a biztonságos pihenés
Homokos part, sekély víz, vízi csúszdák – a dalmát Riviéra egyik leghangulatosabb strandján minden van, ami a kényelemhez és a kikapcsolódáshoz szükséges lehet. Reggel 9 órától este 18 óráig ráadásul életmentők felügyelik a teljes partszakaszt, így biztonságban tudhatjuk a családot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top