Nyereményjátékok

EGY GÉSA EMLÉKIRATAI





1929-et írunk. A kilencéves Chiyot egy szegény halászfaluból eladják szülei egy kyotoi gésa-háznak. A kislány kegyetlen bánásmódban részesül a ház tulajdonosai és a főgésa Hatsumomo révén. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, kiváltságosok és politikai csatározások világában.

Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik …





Rob Marshall, az Oscar-díjas Chicago rendezője korunk legjobb ázsiai színészeit gyűjtötte össze az Egy gésa emlékiratai filmes adaptációja kedvéért. Zhang Ziyi a 2046 és A repülő tőrök klánja után ismét parádés alakítást nyújt, s az Oscar-jelölt Ken Watanabe és Michelle Yeoh sem szégyenkezhet mellette.

Arthur Golden regénye az utóbbi évek egyik legnagyobb világirodalmi sikere, s egzotikus témájának köszönhetően kezdetektől fogva a nagyvászonra kívánkozott. A lenyűgöző látványvilágú film hűen idézi meg a gésák Japánját.

Színes, feliratos amerikai dráma

Szereplők:
• ZHANG ZIYI
• KEN WATANABE
• MICHELLE YEOH
• LI GONG













 


 


 


 


 



Eredeti címe: MEMOIRS OF A GEISHA
Rendezte: ROB MARSHALL
Írta: ARTHUR GOLDEN regénye alapján ROBIN SWICORD
és DOUG WRIGHT
Zene: JOHN WILLIAMS
Operatőr: DION BEEBE
Vágó: PIETRO SCALIA
Látvány: JOHN MYHRE
Jelmez: COLLEEN ATWOOD
Végrehajtó producer: GARY BARBER, ROGER BIRNBAUM, BOBBY COHEN, PATRICIA WHITCHER
Producerek: LUCY FISHER, STEVEN SPIELBERG,
DOUGLAS WICK
Társproducer: JOHN DELUCA, LEEANN STONEBREAKER













 


 


 


 




A COLUMBIA PICTURES, a DREAMWORKS, a RED WAGON PRODUCTIONS, a SPYGLASS ENTERTAINMENT és az AMBLIN ENTERTAINMENT produkciója / 2005.


Országos bemutató: 2006. március 23.

Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top