Nyereményjátékok

Az egerek titkos élete

Kicsi, csúnya rágcsáló, és ráadásul még otthonunk kéretlen lakója is? Ennél azonban sokkal többrõl van szó! Titkos ügynök, menekülõmûvész és rettenthetetlen artista!





Képzeld el egy pillanatra, milyen kihívásokkal és megpróbáltatásokkal kell szembenézniük nap, mint nap az életbemaradáshoz műsorunk hőseinek, az egereknek!
Az egerek meghódították az egész Földet. Titkos ügynökökként mozognak otthonainkban és házainkon kívül is. Hagyományos és különleges felvételek segítségével egyedi, látványos dossziét láthatnak a nézők a mozifilmek stílusában arról a számunkra kicsinynek tűnő világról, ahol az élet szakadatlan, kegyetlen csata a holnapért. Ebben a háborúban nap mint nap elképesztő küldetéseken kell legyőzni az ellenfeleket. Ideje, hogy végre felfedjük az egerek sikerének titkait!

“Az egerek titkos élete” című egyórás műsor pont ezt teszi, június 29-én, pénteken 20.00 órakor az Animal Planeten!







Tudtad, hogy…

1. korszakalkotó tudományos kísérletek szereplőiként az egerek a világ majd’ minden féltve őrzött biológiai, kémiai és nukleáris titkához hozzáférhetnek?
2. még az epilepsziás gyerekeken is segíthetnek az egerek?
3. még parajelenségeket is felfedeztek az egereknél? (1940-ben egy bérházból rendszeresen elvonult az összes egér – utána napokon belül meghalt valaki az épületben, aztán pedig visszatértek)
4. még köztéri szobrot is terveztek építeni a kísérleti egerek tiszteletére Novoszibirszkben?
5. már hat klónozott egér él egy kutatóközpontban Gödöllőn?
6. japán kutatók több éve hibernált egerekből kinyert spermiumok felhasználásával életképes utódokat hoztak létre?




7. a hím egerek „egérszerenádot” tartank miközben a jövendőbeli párjuknak udvarolnak?
8. az extasy nevű kábítószer hatására javult a Parkinson-kóros egerek állapota egy amerikai kutatóintézetben?
9. Yoda, a világ legöregebb egere 4 év 12 napot élt, ami több mint 136 emberi évnek felel meg?
10. az emberek ősidők óta esznek egeret? Kelet-Zambiában és Észak-Malawiban még ma is desszertként fogyasztják, magas proteintartalma miatt.

További érdekességeket tudhatsz meg az egerek hétköznapjairól és titkos világáról a június 29-én, pénteken este 20.00 órakor bemutatásra kerülő Az egerek titkos élete című műsorban az Animal Planeten!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top