Nyereményjátékok

Vérpezsdítő Funky Feeling a Müpában!

Ahogy immár hagyományosan minden évben, ismét könnyűzenei rendezvénysorozatával, a "Hey, June!"-nal köszönti a nyarat a Művészetek Palotája, idén június 13. és július 1. között.

A 9 koncert során zongorára írt jazzmelódiáktól jubileumi születésnapi koncertig, rockzenekarral és vonósegyüttessel tarkított esttől az alternatív muzsikáig, „Kulturális seregszemlétől” egy páratlan életművet felidéző emlékkoncertig – és még tovább! – terjed az idei „Hey, June!” repertoárja.

A funky szerelmeseinek július 1-jét kell feljegyezniük a naptárba, a Back II Black zenekar és vendégei, a United valamint Gáspár Laci, igazi Funky Feelingről gondoskodnak ezen az estén!

 

A soulzene története elválaszthatatlan az azonos gyökerű R&B és gospel műfajoktól. Maga a soul („lélek”) elnevezés is arra utal, hogy szenvedélyes, lélekből fakadó muzsikáról van szó. A műfaj szerelmeseit igazán kecsegtető program várja július 1-jén: az igazi fekete zenétől a funkys lüktetésű magyar dalokig mindent műsorukra tűznek a fellépők.

 

 

 

 

 

A funky muzsika legismertebb képviselője hazánkban vitathatatlanul az 1996-ban alakult Back II Black. Mind zenéjében, mind image-ében sajátos stílust képvisel, szerzeményeiben a fekete zene jellemzőit ötvözi egyéni elképzelésekkel, amellyel hamar kivívta a szakma és a nagyközönség elismerését is (Emerton-díj, Arany Zsiráf-díj jelöltje 3 kategóriában).

Számai előkelő helyen szerepelnek a különböző slágerlistákon és a bulik, szórakozóhelyek programjából sem hiányozhatnak. A mostani koncerten Havas Lajos (pozan, vokál, ének) és Bubenyák Zoltán (zongora) működik majd közre.

1999-ben az addig Acid Company néven koncertező zenekar Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első albumát, de már United néven. A lemezzel rövid időn belül a hazai könnyűzene élvonalába került a csapat, amelynek minden egyes dalában érezhető a funky ritmusvilága.

Gáspár Laci a Megasztár tehetségkutató versenyen harmadik helyezett lett, s elnyerte a „2004 legjobb férfihangja” címet. A hónapokon át zajló televíziós vetélkedés közben országos ismertségre és hatalmas rajongótáborra tett szert.

Az est házigazdáját, Zsolát a nagyközönség a Zsola és a Vadorchideák zenekar énekeseként ismerhette meg. Az őrületes show-man rekedtes énekhangját is „megmutatja” ezen a koncerten, amelyen a bizonyára felejthetetlen élményt táncosok és profi vetítéstechnika teszik még teljesebbé.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top