Nyereményjátékok

Park Hotel Pelikán

Szombathely város szívében, közel a központhoz, a Pelikán Parkkal szemben, a négy csillagos Park Hotel Pelikán elegánsan berendezett tágas szobákkal, valamint a város legelegánsabb éttermével, a Villa Pelikánnal várja a megfáradt utazót.

A pihenésre és kikapcsolódásra vágyóknak az impozáns látványt nyújtó üvegtetővel fedett uszoda és a hozzá kapcsolódó testi-lelki megújulást biztosító wellness-központ teljes felfrissülést biztosít.
A kulináris élvezeteket keresők az elegáns és magas színvonalú Villa Pelikán étteremben kóstolhatják meg a helyi és nemzetközi ételspecialitásokat.

Park Hotel Pelikán
 

A Park Hotel Pelikán története

Park Hotel PelikánA Március 15. térről északi irányban lévő terület volt az egykori Városliget. A városnak az ebből hajdan közel 5 hektáros zöldterületéből a szomszédos városi sporttelepen kívül mára csak a Pelikán park maradt meg eredeti funkciójában. Nevét a park teknőszerű részén, az évszázados fák alatt, egy kis vízmedence közepén elhelyezett madárszoborról kapta. A szobor Rumi Rajki István alkotása, jelenlegi siralmas állapotának a megszüntetésére az elmúlt években több terv is készült. 1904-ben itt, a Városligetben helyezték el az Állami Gyermekmenhelyet, s ezzel elkezdődött a liget beépítése. A menhely, a későbbi gyermekkórház és két melléképülete (Deák Ferenc utca 2. szám) Ybl Lajos építész (1885-1934) eklektikus stílusú alkotása. Az állami menhely gyógyító feladatokat is ellátott: elsődlegesen az állami gondozott gyerekek egészségügyi ellátását intézte. Az épületben a későbbiekben gyermekkórház mellett egyéb egészségügyi ellátás is helyet kapott (iskolafogászat, hallásvizsgálat, gyermekpszichiátria). Az épületben az ezredforduló után nem sokkal, 2002. május 7-én nyílt meg a Park Hotel Pelikán.

Park Hotel Pelikán
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top