Nyereményjátékok

Engedd, hogy magukkal ragadjanak impresszióid!

Szeretsz elidőzni egy-egy pillanatban? Érzed, micsoda ereje van? Szereted, ha egy festmény olyan hatással van Rád, hogy úgy érzed, szinte beszél hozzád? Ha igen, akkor Neked való "Az impresszionizmus sodrában" kiállítás, ahol Téged is magukkal sodornak majd impresszióid!
Munkácsy Mihály - Poros út I. (1874)
Munkácsy Mihály – Poros út I. (1874)

A francia impresszionisták festészete a szabadban alkotással, festményeik atmoszférikus, fénnyel telített képi világával, kötetlen témaválasztásukkal, a pillanat hatásával utat nyitott a modern művészetnek a sok évszázados akadémizmussal szemben.

Ez a szemlélet a magyar festőket sem kerülte el – a kiállítás a magyar festészetnek ezen vonulatát mutatja be a közönségnek.

Miben különbözik „Az impresszionizmus sodrában – Magyar festészet 1830-1920″ című kiállítás más kiállításoktól?

 

Szinyei Merse Pál - Pipacsos mező (1896)
Szinyei Merse Pál – Pipacsos mező (1896)

Abban, hogy az előzményektől a szétágazásokig láttatja az egész impresszionista művészettörténeti folyamatot, így teljes ívét adja eme izgalmas festészeti korszak magyarországi megjelenésének.

A téma ilyen jellegű, teljes összefoglalása eddig nem volt látható Magyarországon.

A kiállításon a korszak olyan festőóriásai sorakoznak fel, mint Szinyei Merse Pál, Paál László, Munkácsy Mihály és Mednyánszky László.

 

A nagybányai művésztelep új festőiségű törekvései és a szolnoki iskola művészeinek munkái mellett, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Csók István és a magyar festészet számos más kiemelkedő művészének alkotásait lehet megcsodálni a KOGART Ház falai között.

Látogass el a KOGART Házba, és érezd, ahogy magukkal ragadnak az impresszióid!

Címünk:
1062 Budapest, Andrássy út 112.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top