Nyereményjátékok

Csodálatos kutyavilág

A könyv négylábú barátainkról szól, az életmentő Mancsról, Kicsiről, a szépséges malamutról, a drogcsempészek réméről, Rex felügyelőről, és még számos hűséges kutyusról...

Csodálatos kutyavilágKovács Violetta nagy sikert aratott kutyakönyveiben – A kutyaszív hangjai, Kutyahűség, Kutyakommandó – már bizonyította nem szűnő rajongását négylábú társaink iránt. Most a régiek mellé újabb szívszorító történeteket írt a kutyák hűségéről és bátorságáról, és kiderítette, hogyan folytatódott A kutyaszív hangjaiban megismert emberek és kutyák sorsa.

Részlet a műből:

Ima Mancsért és Vikingért

A Ferihegyi repülőtér érkezési oldalán óriási tömeg gyűlik össze. A külföldi turisták nem értik, miért áll lesben fotósok és televíziós kamerák hada. A „president” szót emlegetik. Úgy gondolják, a hatalmas érdeklődés valamelyik magas rangú, Magyarországra érkező vendégnek szól.

A tömegtől nem láthatják, hogy a sokadalom közepén gyönyö­rű német juhászkutya fekszik. Tudomást sem vesz a „személyét” körülvevő, nem mindennapi érdeklődésről. Már megszokta… Őkutyasága ugyanis nem más, mint a világhírű katasztrófa­mentő, Mancs. Hatira, a hároméves török kislány elé jött a re­pülőtérre. A törökországi földrengésnél Mancs mentette meg a már halottnak hitt gyermek életét. Hatira Kaplan most azért jön a szüleivel Magyarországra, hogy megköszönje ezt a miskol­ci katasztrófamentő csapatnak, meg a bátor kutyának. Mancs csak akkor kapja fel a fejét, amikor egy másik négylábú érke­zik a várócsarnokba. Az amerikai turista husky kutyája izmait megfeszítve rángatja a pórázt, mindenáron szeretné közelebbről megszimatolgatni a „kedves rokont”. Ám Mancs fegyelmezett kutya. Gazdijának, Lehóczki Lászlónak egyetlen pisszenésére a lábánál marad. Pedig kettőjük találkozása csak a véletlennek köszönhető…

Lehóczki László nem is titkolja: világéletében kutyabolond volt. Járni is a család kutyájának a bundájába kapaszkodva tanult meg. Történt, hogy egyszer a kis Lacika elcsavargott, és a kukoricatáblában éjszakázott. S bár szinte mindenki őt kereste, mindent tűvé tettek érte, de csak nem találtak rá.

Kivéve a nagypapa keverék kutyáját… Ilyen előzmények után adva volt, hogy Mancsi gazdája beleásta magát a kutyák ta­nulmányozásába. A hobbiból életre szóló szerelem lett. Ma, ha reggelente László felkel, Mancs elődje, a tapasztalt, öreg men­tőkutya, Csepi viszi az ágyához a papucsot. Aki persze nem volt túl boldog, amikor imádott bálványa egy napon nyafogó szőrgombolyaggal a hóna alatt tért haza. Pedig László ártat­lan volt! Egyszerűen csak meglátogatta egyik barátját, akinél két csöppség maradt a megszületett német juhász-alomból. A kajla fülű, hangoskodóbb kölyök apait-anyait beleadott, hogy felhívja magára a kétlábú figyelmét. Hát, igen! Miskolci Sátán Mancs kiválasztotta magának Lászlót… Erre mondják: szerelem első látásra. Kettőjük feltétel nélküli bizalmából ala­kult ki az a kapcsolat, amelynek köszönhetően a világhírű kutya amerre csak jár, emberéleteket ment.

 

Megjelenés: 2006
Méretek:
150x217x17
Oldalszám: 160
Nyelv:
magyar
ISBN: 9639710040

A könyv megrendelhető »

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top