Nyereményjátékok

Kedves Kata!

A minap az állatorvosunknál jártam Bodrival. A váróban összefutottam egy volt osztálytársammal, aki a kismacskáját vitte el a rendelőbe. Én csak féregtelenítőért ugrottam be, ő viszont, lévén első macskája, többet akart megtudni az állattartás rejtelmeiről.

Kedves Kata!Az állatorvos jó fej volt, és mindkettőnket egyszerre fogadott. A doki gyorsan beadta Bodrinak a féregirtó tablettáit, és dicsérő simogatással búcsúzott volna tőlünk, de kérésemre megengedte, hogy megvárjam a barátnőmet. Fantasztikus, mennyi új dolgot hallottam!

Te tudtad, hogy egy ilyen édes kismacska milyen veszélyeket hordozhat? A kismacskák több mint fele a születése után az anyamacska tejével fertőződve férges lesz. Ráadásul ezek a férgek nemcsak a cicára, de ránk is veszélyesek lehetnek. Mutatott egy-két képet, olyan gyerekekről, akik a kismacskától vagy kiskutyától fertőződtek meg. Te, én rosszul voltam! Ezek a nyavalyás férgek itt vannak körülöttünk. Bármerre megyünk, összeszedheti Bodri is, én is, egy gyerek is, bárki. Ha a kutya nincs velem, akkor is hazavihetem a férgeket, és tudod hogy, akár a cipőtalpamon is. A legérdekesebb mégis az volt, és ezt alig akartam elhinni, hogy a galandférgek a bolhákkal is bejuthatnak a kutya vagy a macska szervezetébe!!!

Ettől lepadlóztam! Nem hiszed el, a bolhában van a féreglárva! Ha ráugrik egy bolha a macskára vagy a kutyára, és az elkezdi vakarni vagy rágni magát, összerághatja a bolhát is. Ha a bolhában volt féreglárva, akkor puff neki, már férges is lett. Nem számít az, hogy korábban kapott már féreghajtót, mert az csak egyszer pucolja ki belőle a férgeket. Újból és újból megfertőződhet a kutya vagy a macska is. (Ezt egyébként én is tudtam, ezért is viszem három havonta féregteleníteni Bodrit.)

Kedves Kata!

Aztán a doki folytatta a többi „bélgiliszta” ilyen-olyan fejlődésével, meg riogatott minket mindenfélével, úgyhogy végül nem volt kérdés, hogy a cicát és Bodrit is ne csak féregtelenítsük, hanem még bolhátlanítsuk is. Tök jó volt, amikor a féreghajtót rácseppentette a kismacska fejére. Meg se mukkant, azt hitte csak simogatja a doki. Én Bodrinak vettem még egy bolhanyakörvet is, aztán még dumcsiztunk egy kicsit a rendelő előtt. Mikor jöttök hozzánk? Hétvégén kirándulni megyünk, találkozzunk a 6-os megállójában! Jó idő lesz, kimegyünk Hűvösvölgybe a nagyrétre a kutyás haverokkal.

Jössz te is? Puszi,

Virág

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top