Nyereményjátékok

Diótörő – kicsiknek kicsit másképp

A Bogármese és a Pán Péter elsöprő sikerén felbuzdulva alkotóik és előadóik ezúttal A diótörő történetét viszik színpadra két felvonásban. A megújult mesés tánc-show a karácsonyi hangulatot megragadva gyermekkori emlékeket idéz. Felejthetetlen élményt ígér gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a karácsony a valóságból mindnyájunkat bármelyik pillanatban elröpíthet a mesébe. Sárközi Gyula minél mesésebbre, ünnepélyesebbre tervezte a darab világát: angyalokat vizionált, minden mennyiségben, a táncban és a zenében is.

A szerzők felütésként egy izgalmas, nyüzsgő képet képzeltek el, ahol gyerekek korcsolyáznak, majd hirtelen a színpadkép centrumában elhelyezkedő kút angyalszobrai elevenednek meg. Az első pillanattól magával ragadja a gyerekeket az itt felhangzó mozgalmas, lüktető, de mégis egyedülállóan karácsonyi hangulatot árasztó muzsika. Az előadás egészére jellemző ez a varázslatos atmoszféra, s a csoda tovább folytatódik, amikor a kútból hirtelen csodás karácsonyfa válik…

Diótörő - kicsiknek kicsit másképpA bemutató december 11-én lesz (délután 3 és este 6 órakor), utána még négy napon (12-én, 13-án, 26-án és 27-én), mindig két-két időpontban látható a KFKI Kamarabalett és a Madách Musical Tánciskola produkciója. Csajkovszkij zenéjét Weisz Nándor dolgozta át erre az alkalomra, éteri. A csilingelő, de egyben szórakoztató motívumokkal átszőve az eredeti partitúrát. Szellemdús, bátor, invenciózus kompozíciók ezek, amelyek nem tévesztik szem elől Csajkovszkij eredeti szándékait. A koreográfia és a rendezés a 4 For OneSárközi Gyula, Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád munkája.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top