Nyereményjátékok

Két keréken a városban

A városi közlekedést már el sem tudjuk képzelni biciklisek nélkül, egy szép napsütéses napon bringások ezrei indulnak el otthonról két keréken. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy a bicikli remek közlekedési eszköz a mindennapokban, a családi kikapcsolódás egyik legjobb formája is. A biciklizés mára már tömegsporttá vált, és nemcsak a diákok, vagy a futárok körében népszerű, de reggelente egyre több öltönyös fiatalember és kosztümös üzletasszony pattan nyeregbe. A szülők is sokat tehetnek azért, hogy gyermekük megszeresse a sportot, és megtanulja a bringázás alapvető szabályait.

Két keréken a városban Ha úgy döntünk, hogy két kerékre cseréljük az autót vagy a tömegközlekedést, érdemes pár dolgot az egész család érdekében szem előtt tartani: az első és legfontosabb a megfelelő kerékpár kiválasztása. Munkába járni, ügyeket intézni, esetleg hétvégenként kirándulni egy mindennapi közlekedésre tervezett városi bicikli a legideálisabb. Ha bringánkat inkább túrázásra használnánk, válasszunk megerősített vázas, széles áttételskálával és rugós nyereggel felszerelt modellt, mely kényelmesebb testtartást biztosít.

Gyerekeknél a jó bringa mellett különösen fontos a megfelelő biztonsági eszközök használata; a bringatanulás útja gyakran göröngyös az elején, így nem éri meg spórolni egy jó lámpán és bukósisakon.

Szülőként az is a mi feladatunk, hogy megtanítsuk a gyerkőcöket a helyes közlekedés szabályaira és ügyeljünk a biztonságra is. Jó hír a bicikliseknek, hogy idén számos ponton módosítottak a KRESZ-en. Ezek jelentős része a kerékpárosokat védi: az autósoknak 2010-től például elsőbbséget kell adniuk a kétkerekűek részére, a járdára festett kerékpárutakon pedig a gyalogosoknak kell ezentúl jobban figyelniük, hiszen mostantól nem akadályozhatják a bringásokat.

Két keréken a városban Amilyen fontos a megfelelő típusú bringa kiválasztása és a biciklis KRESZ ismerete, legalább olyan fontosak a bringás kiegészítők. Ezek az eszközök óvnak és védenek, ugyanakkor egyéniséget is adhatnak a biciklinek és gazdájának. Választhatunk spéci csengőt, különleges mintájú és anyagú ülést és vele harmonizáló markolatot, vicces bukósisakot és praktikus, átvetős táskát is.

Te is gyakran bringázol, vagy gyerekkorod óta porosodik a biciklid a garázsban? Szerinted veszélyes, ha gyerekek biciklivel járnak a suliba?

Töltsd ki a kérdőívünket és tiéd lehet egy a biciklis sisakok, kulacsok és fényvisszaverők közül! »

Két keréken a városban
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top