Nyereményjátékok

Zene kell nekem

Tóth Vera kivételes tehetségéhez és hangi adottságaihoz méltó album született. A ZENE KELL NEKEM egy igazi díva lemeze, nagyívű dallamokkal, melyek a lélek magasságait és mélységeit is bejárják.

Nagyon régen nem hallhattunk olyan zenei anyagot, melynek ilyen magával ragadó dallamvilága van, amelyet jól kiemel az élő nagyzenekari hangszerelés is. Felidézi a régi nagy slágerek világát, ugyanakkor mondanivalójában és stílusában teljesen aktuális. Az albumon keveredik a soul (Kályhánál tüzesebb szerelem), az r’n’b (Csodaszép), a blues (Soha már), a funky (Sorskerék) és még egy gospelt (Csak a zene kell nekem) is találunk rajta, de mégis teljesen koherens egész. Az egységet Vera személye és hanga teremti meg, mely teljes energiával árad végig az egész lemezen. A ZENE KELL NEKEM szerzője, Nagy Tibor nevéhez számos mai és múltbeli sláger kötődik. A legutóbbi siker, ami az Ő munkáját dicséri Szekeres Adrienn és Gáspár Laci Kikötők című gyönyörű duettje, de sikerre vitték dalait a Bon-bon, a Fiesta, a Hooligans együttes és oly sok más énekes mellett olyan régi nagyok is, mint Cserháti Zsuzsa és Charlie (Száguldás-Porsche-Szerelem) vagy Máté Péter (Ez majdnem szerelem volt).

– Hosszú idő után Tóth Vera személyében találtam meg azt a művészt, akinek varázslatos hangja megihletett engem. Öröm számomra, hogy az Ő előadásmódját és stílusát reprezentáló albumot írhattam – meséli Nagy Tibor zeneszerző.
– Örülök, hogy Tibor rám gondolt, mert ő igazán ért ahhoz, hogyan kell slágereket írni. A lemez különlegessége éppen az, hogy igazi dalok születtek, melyekből könnyen lehet, hogy örökzöldek lesznek. – fűzi hozzá Vera.

Külön érdekessége az albumnak, hogy sok-sok év kihagyás után Demjén Ferenc újra írt dalszöveget (Csak a zene kell nekem, Megint, Kályhánál tüzesebb szerelem) más előadóművésznek is.

Zene kell nekem

Track list:

1. Csak a zene kell nekem
2. Sorskerék
3. Szenvedély
4. Soha már
5. A tó fölött az ég
6. Ilyenek a férfiak
7. Megint
8. Az idő pályaudvarán
9. Az én hibám
10. Kályhánál tüzesebb szerelem
11. Színpad
12. Álomutazás
13. Csodaszép

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top