Nyereményjátékok

Te is segítheted az erdők megújulását!

Tudtad, hogy tudatos vásárlással segítheted az erdők fenntarthatóságát?

Az elmúlt évben egyre több Tetra Pak® tejes és gyümölcsleves doboz oldalán jelent meg az FSC® (Forest Stewardship Council®, magyarul Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) emblémája. Ez a kis logó a dobozok oldalán vagy sarkában azt jelzi, hogy a papír, amit felhasználtak a csomagoláshoz, felelős erdőgazdálkodásból és egyéb ellenőrzött forrásokból származó fából készült.

Te is segítheted az erdők megújulásást!

Hogy ez mit jelent?

A felelős erdőgazdálkodás célja megtalálni az erdő környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági egyensúlyát. Folyamatosan új fákat ültetnek, hogy biztosítsák a jövőbeli fakitermelést. Fenntartják az erdők természetes életritmusát és megőrzik azok sokszínűségét. Tiszteletben tartják a helyi lakosok jogait és szükségleteit.

Te is segítheted az erdők megújulásást!

Miért van FSC logó a Tetra Pak dobozokon?

A Tetra Pak jelentős mennyiségű papírt dolgoz fel a tejes és üdítőitalos kartondobozok gyártása során, ezért kiemelten fontos, hogy azok fa alapanyaga megújuló és felelősen kezelt forrásból származzon. A Tetra Pak által ma globálisan használt karton 98%-a FSC tanúsítású erdőgazdaságból és egyéb ellenőrzött forrásokból származik.
 
Ha vásárláskor tudatosan az FSC védjeggyel ellátott dobozokat választjuk, mi is támogatjuk a felelős erdőgazdálkodást.

Tudj meg többet az FSC-ről és a környezetbarát csomagolásról infografikánk segítségével!
A Tetra Pak FSC licence kódja: FSC® C014047.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top