Olimpia 2016

Olimpia 2016: Phelps nyert, Kenderesi bronzérmes 200 pillangón

Cseh László és Kenderesi Tamás részvételével zajlott a 200 méteres férfi pillangósúszás döntője a riói olimpián. Az aranyérmet az amerikai Michael Phelps nyerte, Kenderesi elképesztő hajrával a harmadik helyen ért be. Cseh László a hetedik helyen végzett.

Szerda hajnalban lezajlott a 200 méteres férfi pillangóúszás döntője, amelyben Cseh László, illetve a legjobb idővel bekerülő Kenderesi Tamás ellenfele a 19-szeres olimpiai érmes Michael Phelps, a dán Viktor Bromer, a japán Seto Daiya, a dél-afrikai Chad Le CLos, a japán Sakai Magato és a belga Louis Cronen volt.

A feszültség már a rajtnál a tetőfokára hágott, amikor az első rajtot technikai okokból visszafújták. Ezután a második indítás már sikeres volt, a rajtkőről Phelps és Le Clos jött el a legjobban. Cseh tartotta  a lépést, Kenderesi viszont picit lemaradt.

Kenderesi Tamás egyéni csúccsal ért fel a dobogó harmadik fokára
Kenderesi Tamás egyéni csúccsal ért fel a dobogó harmadik fokára

Az első fordulónál már Cseh László állt az élen, Phelps a 100 méteres fordulónál visszavette a vezetést. Cseh Le Clos előtt fordult másodikként, a nyomukban Kenderesivel. A harmadik fordulóra Cseh és Le Clos együtt érkeztek, de továbbra is Phelps fordult az élen.

Cseh Lászlónak most sem jött össze az olimpiai arany
Cseh Lászlónak most sem jött össze az olimpiai arany

Az amerikai fél testhossz előnnyel úszta végig az utolsó hosszt és bár Kenderesi megpróbálta megszorítani, a 19 éves magyar végül a harmadik helyen ért célba az amerikai és a japán Sakai mögött. Cseh László az utolsó 50 méteren visszaesett, végül a hetedik helyen zárta a döntőt.

További cikkek Olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top