Olimpia 2016

Olimpia 2016: egyenfrizurával hódít a magyar vívófamília

Verrasztóékon kívül még egy család képviseltette magát három taggal a magyar olimpiai csapatban, a kardozó Decsiék, akik egyenfrizurával is készültek.

Szilágyi Áron aranyérmével edzői pályafutása csúcsára ért Decsi András. A 39 éves mester tavaly szeptemberben vette át a vívó edzéseinek irányítását, és alig egy évvel később olimpiai bajnoki címet ünnepelhettek. Az edző és a versenyző szerint fontos volt, hogy gyorsan közös hullámhosszra kerültek.

Olimpia 2016: egyenfrizurával hódít a magyar vívófamília

Decsi András maga is vívott, tízszeres magyar bajnok és Eb-ezüstérmes volt. Eddigi edzői karrierje során sok országban megfordult: 2003-tól az Egyesült Államokban dolgozott. 2006-ban lett a hongkongi válogatott szövetségi kapitánya, 2011-től a kínai Wanghalbin Nemzetközi Vívóklub kardedzője, majd irányította a szingapúri válogatottat is. Felesége is vívott, csapatban Ázsia-bajnok volt.

Testvére, Tamás az első körben búcsúzott Rióban a kardozók mezőnyében, több vitatott találat után. Ez már a második olimpiája volt, Pekingben a hetedik helyen végzett a csapattal, emellett van világbajnoki és Európa-bajnoki arany is a tarsolyában. Gyerekkorában teniszezett, és úszott is, de a családi kötődés miatt nem volt kérdés, hogy vívó lesz. A 32 éves sportoló nagy célja, ahogy Szilágyi Áronnak is, hogy négy évvel múlva a csapattal diadalmaskodjon.

Tamás edzéseit édesapja, Decsi István irányítja. Vívóként junior-, majd B-válogatott volt, nyolcszoros vidékbajnok. 1987-től dolgozik edzőként, 2013-tól mesteredző. 2008-ban alapította meg a Kertvárosi VSE-t, amelynek vezetője.

A három Decsi szinte mindig együtt mozgott Rióban, közös frizurájukról – oldalt felnyírt, hátul hosszabb  haj – is meg lehetett ismerni őket.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top