Olimpia 2016

Olimpia 2016: lepipálta apját a profi sminkes

A női súlylökés olimpiai bajnoka, Michelle Carter a játékok egyik legérdekesebb figurája, akinek saját divatcége van. Főleg sminkben utazik.

Nézz jól ki, érezd jól magad, csináld jól – hirdeti közösségi oldalán az amerikai Michelle Carter, és a súlylökés döntőjében maga is ezen szlogen szerint versenyzett. Utolsó lökésével állt az élre, megelőzve a kétszeres olimpiai bajnok új-zélandi Valerie Adamset. A versenyszámban Márton Anita lett a harmadik.

Olimpia 2016: lepipálta apját a profi sminkes

Carter a győzelemmel túlszárnyalta apja, egyben edzője, Michael Carter eredményét, ugyanis az 1984-es olimpián második volt ebben a számban. Apja emellett a San Francisco 49ers amerikaifutball-csapat játékosa volt, és Super Bowlt is nyert. Ők az első amerikai apa-lánya páros, akik egyaránt olimpiai érmet szereztek.

A nehézatlétának Shotdiva néven saját cége van, amely sminkszolgáltatásokkal foglalkozik, órákat tartanak, és lehet rendelni különleges sminkeket születésnapra vagy szalagavatóra. Carter maga is profi sminkművész, a versenyre is élénk vörös rúzzsal készült.

“Szeretem a sminket, a hajakat, a divatot és a súlylökést is. Önmagam vagyok, nem csapom be magam, és arra akarom ösztönözni a többi lányt is, hogy legyen hűek önmagukhoz. Olyan sportot űzök, amelyben az emberek nem nőként kezelnek, nem tartanak nőiesnek, de én annak éreztem magam egész életemben. Nem tudom szétválasztani a sportolói és a női énemet. Összekapcsolódik a kettő, és azt csinálom, amit szeretek” – mondta boldogan.

 További hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top