Olimpia 2016

Olimpia 2016: fegyvert fogtak az úszósztár fejéhez Rióban

Kirabolták Ryan Lochte-t és három amerikai úszótársát Rio de Janeiróban. A fegyveresek rendőrnek adták ki magukat.

Nemhiába beszélt arról a magyar úszócsapat több tagja, hogy nem mozdul ki az olimpiai faluból, és inkább kihagyja a riói városnézést a versenyzés után, hiszen úgy nincs értelme sétálgatni, hogy amiatt kell aggódni, kirabolják-e a következő sarkon.

Az amerikai úszócsapat négy tagja, köztük a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte ugyanis vasárnap alaposan pórul járt. Taxival utaztak az olimpiai parkba, amikor álruhás rendőrök állították meg a járművet.

“Előhúzták a fegyverüket, és azt mondták a többieknek, hogy feküdjenek a földre. Ők meg is tették ezt. Én ellenálltam, próbáltam mondani, hogy nem akarunk semmi rosszat. Egyikük azonban a fejemhez fogta a fegyvert, és a földre parancsolt. Feltettem a kezem és lefeküdtem. Elvitte a pénzüket, a tárcánkat, de a mobilunkat ott hagyta” – számolt be az esetről az úszó. Lochte-nak és társainak szerencsére nem esett bántódása.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője először cáfolta a történteket, aztán végül elismerte, hogy a rablás valóban így zajlott le.

Nem ők az első sportolók, akiktől loptak a játékok alatt, néhány napja pedig egy újságírót is megtámadtak és kifosztottak Rióban.

 Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top