Olimpia 2016

Olimpia 2016: Most került a korona Hosszú Katinka fejére

Az olimpiai úszóversenyek végeztével családja három napot töltött együtt Hosszú Katinkával Rióban. A háromszoros olimpiai bajnok úszó édesanyja az NLC-nek azt mondta: lánya megerősödött lelkiekben, és tudja kezelni az előtte álló helyzeteket.

Hosszú Katinka édesanyjának az első, a 400 méter vegyesen elért győzelem tetszett legjobban a három olimpiai aranyérem közül.

“Fantasztikus siker volt, a világcsúccsal katartikus élmény, és végül is az volt az első, emiatt is különleges. Jó volt átélni, ahogy mindenki felállva biztatta az uszodában” – mondta Bakos Barbara.

Ahogy az úszó is elmondta, először babona miatt nem volt biztos abban, hogy jót fog tenni, ha a helyszínen szurkol neki a családja, de végül örült, hogy edző-férje, Shane Tusup meg tudta győzni.  Édesanyja elárulta: ez az első verseny, ahol az egész család ott volt, a tavalyi kazanyi világbajnokságra ő utazott el, míg egy évvel korábban az Eb-n testvérével nézte meg Katinkát.

“Attól tartottunk, hogy a jó felkészülés után nehogy a család jelenléte negatívan hasson rá, de szerencsére erről szó sem volt.”

Olimpia 2016: Most került a korona Hosszú Katinka fejére

A család az úszóversenyek alatt csak ritkán találkozott a háromszoros olimpiai bajnokkal.

“Amíg zajlottak a versenyek, csak lopva találkoztunk. Odamentünk a versenyek után, ahol az edzők is ülnek, és Katinka odajött, így a korláton keresztül öleltük és pusziltuk meg. Előzőleg ebben sem reménykedtünk. Ahogy lezárultak a versenyek, akkor tudtunk három napot eltölteni együtt Rióban. A Megváltó Krisztus szobránál és a Copacabanán többen is megállították Katinkát, és nem csak magyarok. Bemehettünk az olimpiai faluba is, és megfoghattuk, megcsodálhattuk az érmeket.”

Édesanyja nem félti attól az úszót, hogy az új helyzetet, azt, hogy most mindenki őt akarja majd legyőzni, ne tudná megoldani.

“Jól tudja majd kezelni a fokozott figyelmet, hiszen megerősödött lelkiekben is, és sok helyzetre felkészült. A világ úszói ezelőtt is figyeltek rá, de a korona most került a fejére” – tette hozzá Bakos Barbara.

 Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top