Olimpia 2016

Ők a riói olimpia legsikeresebb jegyespárja

Laura Trott és Jason Kenny, két brit pályakerékpáros néhány perc különbséggel szerzett aranyérmet Rióban, így a jegyespárnak már összesen tíz van a legfényesebb medálból. Esküvőjüket szeptemberben tartják.

“A gyerekeink biztosan örökölni fogják ezeket a géneket” – írta közösségi oldalára Laura Trott, miután saját, az omniumban aratott győzelmét követően kiszurkolta vőlegénye, Jason Kenny elsőségét is a keirinversenyben. Laurának ez volt a második aranyérme Rióban, összesítésben pedig a negyedik, ezzel a legeredményesebb brit olimpikon. Jövendőbelije már hat aranyéremnél tart, ebből idén hármat zsebelt be. A riói Velodrom őket éltette, miközben ők egy csókkal ünnepeltek.

Ők a riói olimpia legsikeresebb jegyespárja

A brit sport álompárja 2010-ben találkozott először, de kapcsolatuk nem volt szerelem első látásra. “Nem kedveltem. Ha együtt voltunk egy teremben, csak üldögélt magában, oda sem jött hozzám” – emlékezett vissza Laura.

Aztán valami gyorsan megváltozott, mert 2012-ben a londoni olimpián már egy párként jelentek meg, készült is olyan fotó, amelyen nyilvánosan csókolóznak.

A lánykérés 2014 karácsonyán történt, egy gyémántgyűrűvel, az esküvő pedig szeptemberben lesz. A családalapítás is téma, de Laura a 2020-as olimpián még mindenképpen indulni szeretne, és nem zárta ki 2024-et sem. De bármikor is érkezik az utód, az szinte biztosra vehető, hogy a kerékpársportnak jó utánpótlása lesz.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top